19:29 05 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
Societate
Sa primesc un link scurt
82710

Un bărbat care a lovit cu mașina mortal un polițist va sta doar trei ani după gratii.

CHIȘINĂU, 7 mai — Sputnik. Șoferul care acum trei luni a lovit mortal un polițist la Coșnița a fost condamnat la trei ani de închisoare cu interdicția de a conduce mijloace de transport timp de patru ani. De asemenea, acesta a fost obligat să achite succesorului părții vătămate un prejudiciu moral în mărime de 200 000 de lei.

Procurorii au demonstrat vinovăția inculpatului de „încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane, infracțiune comisă în stare de ebrietate".

Tragedia s-a produs în data de 3 februarie. Inculpatul conducea un BMW, în stare de ebrietate, pe drumul Dubăsari—Chișinău. În apropiere de comuna Coșnița, el a pierdut controlul volanului și a intrat pe acostamentul din sensul opus. El a un pieton care stătea pe marginea drumului.

Impactul a fost atât de violent încât victima de 28 de ani a decedat pe loc. Bărbatul era agent de patrulare și, în acea zi, se afla în afara orelor de serviciu. Rezultatele testului de alcoolemie a arătat că, în momentul accidentului, inculpatul avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,86 mg/l, iar în sânge — de 1,63 g/l. Fiind audiat de procurori, conducătorul auto și-a recunoscut integral vina. Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

Tematic

Tragic: Copilul condamnat la moarte de statul britanic s-a stins noaptea trecută
Un fost deputat a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru trădare de Patrie
Incredibil! Un tânăr a fost condamnat din cauza unui „colet poștal"
Strigător la cer: Condamnat la 16 ani de pușcăriei pentru ceea ce i-a făcut fiicei minore
Tagurile:
lovit mortal, șofer, închisoare, Chișinău


Știrile Zilei