14:43 16 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
bătrâni

Curată nebunie: Ce fac moldovenii la bătrânețe

© Sputnik / Evghenii PANASENCO
Societate
Sa primesc un link scurt
24301

Cea mai în vârstă femeie care și-a ridicat anul acesta permisul de conducere are 67 de ani

CHIȘINĂU, 9 mai — Sputnik. Unii moldoveni devin mai curajoși la bătrânețe și aleg să învețe lucruri pe care nu au reușit să le însușească în jumătate de viață. Este și cazul persoanelor trecute de vârsta a treia care hotărăsc să meargă la școala de șoferi.

Datele statistice înregistrate de Agenția Servicii Publice arată că numărul cetățenilor care au peste 60 de ani și solicită permis de conducere a crescut de șase ori în ultimii opt ani. Dacă în anul 2009 au fost înregistrate 12 cereri de acest gen, anul trecut numărul celor care au obținut permis de conducere după vârsta de 60 de ani a ajuns la 72 de persoane. Dintre acestea, 47 sunt bărbați.

Pensionari. Poză simbol
© Sputnik / Мирослав Ротарь

În primul trimestru al anului 2018 le-au fost eliberate 11 permise de conducere oamenilor din respectiva categorie. Cel mai în vârstă șofer începător care și-a ridicat anul acesta documentul este o femeie de 67 de ani.

Menționăm că în ultimii opt ani a crescut de trei ori și numărul persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani care au solicitat pentru prima dată documentarea cu permis de conducere. Dacă în 2009 au fost eliberate 157 de permise auto, în 2017 cifra lor a ajuns la 494, iar de la începutul anului curent 76 de persoane au susținut examenul pentru obţinerea permisului de conducere.

Tematic

Silvia Radu a dispus crearea unui centru de plasament pentru bătrâni în Colonița
Arde un azil de bătrâni. O persoană a murit. Plan roșu de intervenție
Studiu: aproape 94% dintre bătrâni cu pensie sub limita supravieţuirii
Tagurile:
bătrânete, soferi, bătrâni
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei