07:06 15 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.23
  • USD17.06
  • RUB0.25
  • RON4.13
  • UAH0.61
Elevi în clasa I-a, imagine de arhivă

Începând cu 1 septembrie, elevii vor studia asta din clasa I-a

© Sputnik / Rodion Proca
Societate
Sa primesc un link scurt
50010

Premierul Pavel Filip a anunțat despre necesitatea revizuirii curriculei școlare și introducerea unei noi discipline școlare pe care elevii de clasa întâia ar putea să o studieze deja de la 1 septembrie. Ministerul Educației elaborează conceptul.

CHIȘINĂU, 10 mai — Sputnik. Elevii din Republica Moldova vor studia, începând chiar din clasa întâi, educația digitală. Afirmația a fost făcută de premierul Pavel Filip în cadrul Moldova ICT Summit.

„Industria IT, educația reprezintă viitorul Republicii Moldova. În epoca informațională, scopul educației este nu doar de a genera cunoștințe, ci de a oferi posibilități pentru ca un copil să se inventeze, să se descopere, astfel încât să producem generații capabile să creeze, generații care dau dovadă de creativitate, ingeniozitate și gândire out-of-the-box", a spus Pavel Filip.

Premierul a mai anunțat că este necesară revizuirea curriculei școlare, astfel încât copii să fie adaptați pentru a trăi și a se dezvolta în epoca informațională.

Potrivit Guvernului, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării elaborează în prezent conceptul unei noi discipline obligatorii — educația digitală, care va fi studiată începând cu 1 septembrie. În același timp, pentru pregătirea profesorilor, la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă" va fi lansat proiectul pilot „Clasa viitorului", care presupune crearea unui centru de perfecționare dotat cu echipamente de ultimă generație.

Totodată, premierul a venit cu un îndemn: „Nu așteptați reglementări și politici din partea Guvernului, continuați așa cum sunteți inspirați și atunci când aveți ceva nou — puneți în aplicare".

În acest an, Moldova ICT Summit 2018 a reunit peste 400 de participanți. Evenimentul este organizat de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, în parteneriat cu Ministerul Economiei și Infrastructurii și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și al Guvernului Suediei.

Tematic

Veste bună pentru toți elevii și studenții. Guvernul majorează bursele
În aceste licee din Chișinău elevii sunt de toate vârstele, au copii și chiar nepoți
Tagurile:
curricula scolara, ICT Summit, noua disciplina, educatia digitala, 1 septembrie, Pavel Filip
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei