07:06 15 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.23
  • USD17.06
  • RUB0.25
  • RON4.13
  • UAH0.61
O angajată a serviciului vamal ucrainean verifică pașapoartele concetățenilor săi la trecerea frontierei

Noi facilități la exportul de mărfuri prin „Cuciurgan-Pervomaisc”

© Sputnik / Стрингер
Societate
Sa primesc un link scurt
4010

Oamenii de afaceri vor economisi timp și resurse considerabile, fiind exclusă necesitatea deplasării în cadrul unui post vamal intern pentru obținerea certificatelor de origine.

CHIŞINĂU, 10 mai – Sputnik. Certificatul de origine preferențială va putea fi eliberat odată cu depunerea declarației vamale de export. Potrivit unui comunicat al Serviciului Vamal, de această facilitate vor beneficia, în premieră, agenții economici din regiunea transnistreană, înregistrați conform prevederilor legale, care operează exporturi prin punctul comun de trecere a frontierei ”Cuciurgan-Pervomaisc”. 

Astfel, aceşti businessmeni vor economisi timp și resurse considerabile, fiind  exclusă necesitatea deplasării  în cadrul unui post vamal intern pentru obținerea certificatelor de origine.

Controlul comun în punctul de trecere ”Cuciurgan-Pervomaisc” are menirea de a contribui la facilitarea traficului de mărfuri și unităților de transport. Aplicarea unui singur filtru de control la traversarea frontierei va favoriza stimularea operaţiunilor de export-import în regiune, în particular, prin reducerea considerabilă a timpului de control în vamă, a distanțelor de parcurs și respectiv, a cheltuielilor de transport.

Tematic

Mobilizare maximă la frontiera de stat
Este cel mai aglomerat punct de trecere a frontierei prin care pleacă moldovenii
Tagurile:
Cuciurgan-Pervomaisk, control comun, frontiera, vama, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei