08:54 18 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
apă

Schimbare importantă. Consumatorii de apă din Chișinău trebuie să știe asta

© Sputnik / Константин Чалабов
Societate
Sa primesc un link scurt
Știri din Parlamentul Moldovei (234)
30310

Furnizorii de apă și canalizare vor fi obligați să încheie contracte individuale cu orice locatar în parte, potrivit unei noi legi adoptată de deputați.

CHIȘINĂU, 12 mai – Sputnik. Operatorii de furnizare a serviciului public de alimentare cu apă și canalizare vor încheia, în mod obligatoriu, contracte individuale cu fiecare proprietar de apartament din bloc în parte. Parlamentul a votat, în lectură finală, modificări ale legislației în acest sens.

Potrivit noilor reglementări, la iniţiativa uneia dintre părţi, în cel mult 30 de zile calendaristice din momentul solicitării, operatorul serviciului public de alimentare cu apă și canalizare va încheia contracte individuale cu fiecare proprietar de apartament.

Până în prezent, încheierea contractelor individuale între operator şi fiecare proprietar sau chiriaș de apartament în parte se efectuează obligatoriu, cu respectarea unor condiții. Legea nu stipula obligația expresă a operatorilor să încheie contracte individuale cu proprietarii de apartamente. Locatarii se pomeneau deseori în situații neplăcute, când operatorul refuza să încheie cu ei contacte individuale. 

Legea intră în vigoare la data adoptării. 

Тема:
Știri din Parlamentul Moldovei (234)

Tematic

Incredibil: Iată cât plastic înghițim atunci când bem apă îmbuteliată
Moldova riscă să rămână fără apă, râul Nistru ar putea dispărea
Tagurile:
Apa-Canal Chisinau, contracte de furnizare a apei, lege
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei