16:12 20 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.16
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
transport

Încă o surpriză pentru șoferi. Nu le vor mai fi aplicate puncte de penalizare

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
1090 0 0

Ministerul Justiției a intervenit cu unele schimbări la Codul Contravențional care permit șoferilor să scape de punctele de penalizare.

CHIȘINĂU, 12 mai — Sputnik. Unii conducători auto ar putea scăpa de punctele de penalizare atunci când încalcă Regulamentul Circulației Rutiere. Ministerul Justiției a intervenit cu unele schimbări la Codul Contravențional care permit șoferilor să scape de punctele de penalizare.

Ministrul Justiției, Victoria Iftodi, a declarat că acest lucru se va întâmpla în anumite condiții și anume: conducătorul auto trebuie să recunoască contravenția și să achite amenda timp de 3 zile lucrătoare. 

”Pentru cei care recunosc și achită în trei zile lucrătoare amenda nu vor fi aplicate și punctele de penalizare”, a declarat Iftodi. 

Ministrul susține că această schimbare se face pentru a evita actele de corupție. 

”Știm cazuri când unii conducători autor ajung la limită și riscă să-și piardă permisul de conducere, atunci ei caută diferite modalități de a corupe sau de a se ascunde de pedeapsă”, a menționat ministrul. 

În prezent, conducătorii auto riscă să rămână fără permisul de conducere dacă acumulează timp de șase luni 15 puncte de penalizare. 

Tematic

Automobilele vechi vor fi interzise în Republica Moldova
Proprietarii de automobile trebuie să știe asta: Schimbare importantă din 1 martie
Tagurile:
regulile de circulatie rutiera, puncte de penalizare, soferi, automobile
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei