16:11 20 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.16
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
CNA

Agenția Servicii Publice, precizări în contextul reținerilor operate de CNA

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Societate
Sa primesc un link scurt
Percheziții în Moldova (62)
160 0 0

Instituția a declarat că va colabora cu organele de drept pentru identificarea persoanelor suspecte de corupție.

CHIȘINĂU, 15 mai — Sputnik. Agenția Servicii Publice (ASP) a anunțat printr-un comunicat că nu va tolera corupția în cadrul instituției, referindu-se la perchezițiile efectuate marți, 15 mai, de ofițerii CNA în birourile unor angajați. Oamenii legii au reținut cinci persoane bănuite de eliberarea ilegală a permiselor de conducere.

Agenția declară în context că va oferi Centrului Național Anticorupție tot sprijinul necesar pentru identificarea persoanelor suspecte și anunță că nu tolerează acțiuni de corupție printre angajați.

"Suntem ferm deciși și interesați să eliminăm orice tentativă de corupție din cadrul instituției", a subliniat ASP, menționând totodată că Agenția a fost creată în scopul debirocratizării proceselor de prestare a serviciilor publice și oferire a serviciilor rapide și de calitate pentru cetățeni.

Amintim că în această dimineață au fost efectuate peste 60 de percheziții în birourile și la domiciliile unor angajați ai ASP, dar și la unii angajați ai școlilor auto. Cinci persoane, între care un șef și un adjunct de secție, dar și trei inspectori ai ASP, au fost reținute pentru 72 de ore, urmând ca și alte persoane să fie audiate. În urma perchezițiilor au fost găsiți bani, documente şi alte materiale probatorii relevante pentru cauză.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu, iar dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă până la 6 ani de închisoare cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani. De asemenea se examinează posibilitatea anulării permiselor, eliberate cu abateri.

Тема:
Percheziții în Moldova (62)

Tematic

Astăzi este ziua perchezițiilor în Capitală – Iată pe unde au mai ajuns procurorii
Ultimă oră: CNA desfășoară percheziții la Agenția Servicii Publice
Tagurile:
Agentia Servicii Publice, retineri, perchezitii, Comunicat, CNA, coruptie
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei