23:17 21 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.55
  • USD17.14
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.61
automobile

Amendă pentru șoferii din Moldova care vor aprinde luminile anticeață fără motiv

© Sputnik / Witaliy Belousow
Societate
Sa primesc un link scurt
206 0 0

Un deputat propune sancționarea conducătorilor auto care aprind farurile anticeață la autovehicul și atunci când nu este ceață.

CHIȘINĂU, 18 mai – Sputnik. Folosirea farurilor anticeață în alte condiții decât pe timp de ceață se va sancționa cu amendă de la 600 de lei la 750 de lei și cu aplicarea a 3 puncte de penalizare. Un proiect de lege pentru completarea Codului Contravențional al Republicii Moldova a fost înregistrat în Parlament. 

Deputatul Vladimir Cernat propune sancționarea conducătorilor auto care aprind farurile anticeață la autovehicul și atunci când nu este ceață. Potrivit autorului proiectului, folosirea farurilor anticeață atunci când condițiile meteo nu o cer este o abatere.

”Proiectoarele de ceață generează o lumină mai puțin focalizată decât a farurilor și îi deranjează pe șoferii care circulă pe contrasens”, explică deputatul. 

Potrivit autorului, completarea Codului Contravențional al Republicii Moldova cu acest nou articol este condiționată de necesitatea creșterii nivelului de siguranță rutieră în Moldova, în contextul în care în republică anual este înregistrat un număr tot mai mare de accidente rutiere, soldate cu decese.


Tematic

Revoltător: Polițiștii de Patrulare îi amendează pe șoferi ca pe niște fraieri – Video
Conducătorii auto din Moldova nu au frică de nimeni: Iată ce au făcut zeci de șoferi
După zilele de odihnă, ANRE vine cu o veste proastă pentru șoferi
Tagurile:
amendă, faruri anticeata
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei