23:14 21 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.55
  • USD17.14
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.61
Vioară

Vioara Stradivarius a „sunat" altfel în mâinile unui moldovean - Video

CC BY 2.0 / Luz Adriana Villa / the stolen violin
Societate
Sa primesc un link scurt
86 0 0

Pasiunea exagerată a unui moldovean pentru artă și anticariat nu i-a impresionat prea tare pe grănicerii ucraineni, care au fost însă interesați de ceea ce a încercat acesta să treacă peste frontieră.

CHIȘINĂU, 18 mai — Sputnik. Serviciul de Grăniceri al Ucraineni împreună cu angajații Administrației Fiscale de Stat și Serviciului de Securitate al Ucrainei, au găsit asupra unui cetățean al Republicii Moldova mai multe obiecte de anticariat, inclusiv o vioară realizată de faimosul maestru Antonio Stradivari.

Un amator de antichități a fost reținut în timp ce încerca să părăsească Ucraina în zona de control a punctului vamal Bachevsk — Sumskaya.

Bărbatul, care avea asupra da mai multe obiecte de valoare, a ajuns aici cu o mașină de marca Mercedes-Sprinter, îndreptându-se spre „coridorul verde" al punctului vamal. Însă acestuia nu i s-a mai permis să treacă frontiera, iar averea concetățeanului nostru a fost sechestrat, cel puțin pe perioada examinării cazului.

Inscripția din în interiorul vioarei găsite în mașina moldoveanului este în latină și are următorul conținut: ”Antonius Stradivarius faciebat anno 1719”.

Printre obiectele găsite în automobilul bărbatului se mai numără bancnote sovietice, o icoană veche a Sfântului Nikolai, ediții rare de cărți și aparate de telefon din perioada „pre-revoluționară".

Tematic

Incredibil: Contrabandă cu țigări făcută cu căruța la Prut – Video
În Moldova și dinții sunt de contrabandă: Iată ce au descoperit polițiștii moldoveni
Tagurile:
anticariat, vioara, masina, frontiera, contrabanda, arta, moldovean, Ucraina
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei