10:24 13 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.90
  • RUB0.23
  • RON4.33
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
262 0 0

Infractorul e avocat şi este bănuit că, în complicitate cu alte persoane, ar fi pus în aplicare o schemă de deposedare de apartamente a unor locuitori din Cahul.

CHIȘINĂU, 18 mai — Sputnik. Pe 17 mai, ofiţerii Direcţiei teritoriale Sud a CNA l-au reţinut pe liderul unui grup infracţional, cercetat penal pentru înstrăinarea ilegală a imobilelor din Cahul.

În perioada 2013-2015, membrii grupului ar fi falsificat mai multe acte oficiale şi hotărâri de judecată, în baza cărora au obținut ilegal dreptul de proprietate asupra unor imobile.

În prezent, persoana este reţinută pentru 72 de ore şi este cercetată pentru escrocherie şi fals în acte publice.

Amintim că, la începutul anului, CNA şi procurorii anticorupţie au deconspirat această schemă şi au reuşit să reţină patru persoane, inclusiv un registrator al Oficiului Teritorial Cadastral Cahul — dosarul în privinţa lor urmând să fie transmis în curând în instanța de judecată.

Potrivit materialelor cauzei, grupul identifica proprietari de bună-credință, pe care îi deposedau de apartamente, în baza unor hotărâri de judecată inexistente și a unor acte de identitate false. Ulterior, casele erau înstrăinate prin intermediul unor persoane interpuse.

Pentru faptele incriminate, în concurs de infracțiuni, legislația națională prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani.

Se strânge funia la par: CNA a pus gând rău mafiei construcțiilor neautorizate>>>

În prezent, se întreprind acțiuni în vederea identificării întregului grup de suspecți, dar și stabilirii tuturor persoanelor prejudiciate.

Tematic

Funcționar din Cahul, implicat în mafia imobiliarelor: Oamenii rămâneau fără apartamente
Cu pile la procurori: Un bărbat din Bălți, reținut de CNA
Tagurile:
cercetare penala, retinere, imobile, grup criminal, mafie, CNA, Cahul

Știrile Zilei