22:39 17 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.48
  • USD18.18
  • RUB0.28
  • RON4.34
  • UAH0.69
Fotografie simbol: Dosar penal, verdict, cătușe, gratii

Fapta rușinoasă și criminală a unui avocat din Cahul: în loc să-și apere clienții, el îi…

© Sputnik / Евгений Биятов
Societate
Sa primesc un link scurt
44210

Timp de doi ani, un avocat din Cahul, capul unui grup criminal, din componența căruia mai făcea parte și un funcționar de la Cadastru, îi deposeda pe oameni de apartamente în baza unor hotărâri de judecată inexistente și a unor acte de identitate false.

CHIȘINĂU, 19 mai — Sputnik. Ofițerii Direcției teritoriale Sud a CNA l-au reținut aseară pe liderul unui grup infracţional, cercetat penal pentru înstrăinarea ilegală a imobilelor din Cahul. Acesta este avocat şi este bănuit că, în complicitate cu alte persoane, ar fi pus în aplicare o schemă de deposedare de apartamente a unor locuitori din Cahul.

În perioada 2013-2015, membrii grupului ar fi falsificat mai multe acte oficiale şi hotărâri de judecată, în baza cărora au obținut ilegal dreptul de proprietate asupra unor imobile. În prezent, persoana este reținută pentru 72 de ore și este cercetată pentru escrocherie și fals în acte publice.

Amintim că, la începutul anului curent, CNA şi procurorii Anticorupție au deconspirat această schemă şi au reuşit să reţină patru persoane, inclusiv un registrator al Oficiului Teritorial Cadastral Cahul. Dosarul în privința lor urmează să fie transmis, în curând, în judecată.

Potrivit materialelor cauzei, grupul identifica proprietari de bună-credință, pe care îi deposedau de apartamente, în baza unor hotărâri de judecată inexistente și a unor acte de identitate false. Ulterior, casele erau înstrăinate, prin intermediul unor persoane interpuse.

Pentru faptele incriminate, în concurs de infracțiuni, legislația națională prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani.

În prezent, se întreprind acțiuni în vederea identificării întregului grup de suspecți, dar și stabilirii altor persoane prejudiciate.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupție.

Tematic

Ce face acum avocatul Mânzat în închisoarea de la Lipcani, unde nu a mai ajuns Filat
Șocant: Detalii în cazul avocatului care a lovit cu mașina patru pietoni
Încă doi confrați de-ai avocatului Valerian Mânzat au ajuns pe banca acuzaților
Isprava unui avocat din Cahul i-a dat gata chiar și pe ofițerii CNA
Tagurile:
persoane interpuse, rusinoasa, criminala, clienti, fapta, avocat, Oficiul Teritorial Cadastral, CNA, Cahul


Știrile Zilei