06:22 14 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Raid poliție vs taximetriști

Gata cu mașinile de taxi parcate haotic. Ce pune la cale Primăria Chișinău și Poliția

© Sputnik / Rodion Proca
Societate
Sa primesc un link scurt
17410

Mașinile de taxi nu vor mai staționa neregulamentar pe străzile din Chișinău.

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Taximetrele care oferă servicii în raza orașului Chișinău vor avea zone speciale de parcare. Mașinile de taxi nu vor mai staționa neregulamentar în stațiile de troleibuze și autobuze, în intersecții sau pe trecerile de pietoni. Primăria Chișinău intenționează să pună în aplicare un proiect de amenajare a parcărilor speciale pentru taximetre, prezentat de o asociație neguvernamentală. 

Primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a declarat că proiectul prevede amenajarea a 25 de zone pentru staționarea taximetrelor. În faza incipientă a proiectului, în Chișinău, vor fi amenajate doar 5 parcări pentru mașinile de taxi, iar în funcție de rezultate se va decide dacă vor mai fi sau nu amenajate celelalte 20 de zone.

”Este o inițiativă a unei asociații pentru a oferi calitate și conform călătorilor. Taximetrele nu trebuie să staționeze pe borduri sau în stații. Vom veni cu un proiect pilot. Cred că în spiritul cooperării, proiectul este unul bun, pentru că oferă locuri clare unde pot staționa taxiurile”, a declarat Codreanu.

Potrivit primarului interimar, administrația locală împreună cu Poliția au identificat 25 de zone în Chișinău unde vor putea fi amenajate parcările speciale pentru taximetre. La etapa de pilotare a proiectului vor fi doar 5 parcări speciale pentru taximetriști.

Șeful Direcției municipale transport și căi de comunicație, Vitalie Butucel, susține că amenajarea acestor zone nu va necesita cheltuieli suplimentare.

”Aceste zone vor fi marcate prin indicatoare rutiere. Vom marca în caz de necesitate și cu vopsea aceste zone”, a declarat Butucel.

Lucrările de amenajare a zonelor de staționare a taximetrelor în Chișinău vor începe în cel mai apropiat timp. 

Tematic

Cât vom plăti pentru serviciile de taximetrie după aprobarea noilor reguli de călătorie?
Vai și amar de capul șoferilor de taxi și microbuze. Ce trebuie să facă din 5 martie
Tagurile:
zone de stationare, zone parcare, taximetre, taxi, Chisinau
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei