01:00 15 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Traseu

Se dublează amenzile pentru șoferii nedisciplinați

© Sputnik / Rodion PROCA
Societate
Sa primesc un link scurt
241 0 0

Amenda pentru încălcarea repetată pe parcursul unui an a regulilor de circulație rutieră va crește de două ori.

CHIȘINĂU, 1 iunie – Sputnik. Conducătorul auto care va comite pe parcursul a 12 luni repetat aceeași abatere de la Regulamentul Circulației Rutiere (RCR) va plăti de două ori mai scump. Este vorba despre nerespectarea normelor de conducere preventivă şi de înfăptuire a activităţilor ce distrag atenţia în timpul participării în traficul rutier.

Un grup de deputați propune modificarea Codului Contravențional prin introducerea unui articol care să prevadă sancționarea graduală a contravenţiilor, în funcţie de săvârşirea repetată în cursul aceluiaşi an calendaristic. 

Astfel, la prima abatere amenda va constitui 600 — 1200 de lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare. În prezent aceasta constituie 150 — 300 de lei cu aplicarea a două puncte de penalizare. Pentru abaterea repetată a acestei sancţiuni în decursul unui an calendaristic, amenda ar putea ajunge până la 3 000 de lei cu aplicarea a 6 puncte de penalizare.

La fel, proiectul prevede şi majorarea sancţiunilor contravenţionale pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi bicicliştilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public. Amenda pentru aceste încălcări va varia între 600 de lei și 1200 de lei cu aplicarea 3 puncte de penalizare. Săvârșirea repetată în cursul unui an a aceleiași contravenții se va sancționa cu o amendă de la 2 mii de lei la 3 mii de lei cu aplicarea a șase puncte de penalizare. 

Tematic

Automobilele șoferilor din Moldova care au provocat accidente vor fi confiscate
Automobilele vechi vor fi interzise în Republica Moldova
Tagurile:
politia de patrulare, regulile de circulatie, soferi nedisciplinati, amenzi
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei