23:42 09 August 2020
În direct
  • EUR19.68
  • USD16.62
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
82 0 0

În următoarele luni în Moldova vor fi aduse mai multe aparataje performante pentru diagnosticarea tuberculozei și bolilor oncologice.

CHIȘINĂU, 3 iunie — Sputnik. Spitalele din țară vor fi dotate în următoarele luni cu echipamentele moderne pentru diagnosticul tuberculozei şi al bolilor oncologice. 

Despre aceasta a vorbit ministrul Sănătăţii, Svetlana Cebotari ân cadrul Congresul de Radiologie şi Imagistică Medicală de la Chişinău. Pentru achiziționarea noilor dispozitive au fost alocate 17 milione de lei.

Ea a precizat că pentru achiziţionarea aparatelor au fost alocate 17 milioane de lei. La Congresul de Radiologie şi Imagistică Medicală de la Chişinău a fost prezent profesorul Abass Alavi de la Universitatea Pennsylvania din SUA. Acesta a fost nominalizat cu mai mulți ani în urmă la Premiul Nobel. Acesta a venit în Moldova pentru a împărtăși experiența pe care a acumulat-o de-a lungul anilor cu specialiștii din țara noastră.

Astfel, metoda ce permite diagnosticarea precoce a tumorilor, descoperită de Abass Alavi, va fi aplicabilă în curând şi în Moldova.
Congresul, organizat în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie şi Societatea medicilor imagiști este la a patra ediţie.

 

Tematic

Noi detalii de la grădinița unde o dădacă s-a îmbolnăvit de tuberculoză
Scandal și panică la o grădiniță: Dădacă, diagnosticată cu tuberculoză
Atenție: În Moldova bolnavii de tuberculoză vor fi tratați la domiciliu
Tagurile:
echipamente, tuberculoză, moderne, Moldova


Știrile Zilei