18:59 10 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
71610

Vameșii au găsit în mașinile unor indivizi mai multe mărfuri fără acte de proveniență în valoare de mii de lei.

CHIȘINĂU, 4 iunie — Sputnik. Doi moldoveni au încercat să aducă ilegal în țară mai multe mărfuri în valoare de peste 70.000 de lei. Obiectele erau ascunse în trei dintre coletele care erau aduse din Marea Britanie. Învinuiți de comiterea infracțiunii sunt șoferii microbuzului. Cazul a fost descoperit de vameșii de la punctul de trecere a frontierei Sculeni în urma unui control amănunțit a microbuzului.

În timpul verificărilor, inspectorii vamali au găsit tehnică audio, telefoane mobile, ceasuri de mână și cartușe pentru imprimante, dar și piese vestimentare, inclusiv lenjerie de corp. Bărbații nu au putut prezenta actele de proveniență a bunurilor. Potrivit legii, șoferii poartă răspundere pentru obiectele transportate, motiv pentru care li s-au întocmit procese-verbale pentru contravenția comisă.

Cu mărfuri nedeclarate a încercat să intre în țară și un locuitor al orașului Soroca. În mașina acestuia, vameșii de la punctul de trecere a frontierei Otaci au depistat 164 de articole vestimentare pentru copii, care au fost tăinuite în timpul controlului vamal. Bărbatul venea din Federația Rusă. În ambele cazuri, bunurile au fost ridicate, iar indivizii riscă amenzi de până la 4500 de lei.

Tematic

Poliţia de Frontieră a explicat unde au dispărut 300 de mii de cetăţeni moldoveni
Bilanțul celor patru ani de regim fără vize cu UE: Ce spune Poliția de Frontieră
Un moldovean anunțat în căutare federală, reținut la frontieră: Vezi ce a făcut în Rusia
Tagurile:
poliția de frontieră


Știrile Zilei