06:38 30 Octombrie 2020
În direct
  • EUR19.94
  • USD17.04
  • RUB0.21
  • RON4.09
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
10310

Absolvenții de gimnaziu susțin astăzi primul examen național, Bacalaureatul începe pe data de 5 iunie.

CHIȘINĂU, 4 iunie – Sputnik. De astăzi, 4 iunie, în Moldova, a început sesiunea examenelor de absolvire a treptelor gimnaziale și de liceu. Absolvenții treptelor gimnaziale și de liceu vor susține evaluările naționale. Examenele de absolvire a gimnaziului se vor desfăşura în perioada 4 iunie-14 iunie.

La examenul de Bacalaureat sunt așteptați aproape 19 mii de absolvenți de liceu. Sesiunea de Bacalaureat se va desfășura în perioada 5-22 iunie.

Primul examen de absolvire a treptei gimnaziale va fi susținut pe data de 4 iunie la Limba și Literatura română. Urmează pe 7 iunie examenul la Matematică, 11 iunie – la limba de instruire și ultimul examen al absolvenților de gimnaziu va fi susținut pe data de 14 iunie la Istoria românilor şi Istoria universală.

Sesiunea de Bacalaureat începe pe data de 5 iunie cu examenul la Limba şi Literatura română (alolingvi), pentru profilurile real, umanist, arte şi sport. Pe data de 8 iunie va fi organizat examenul la limba de instruire pentru profilurile real, umanist, arte şi sport.

Examenul la limba străină din cadrul sesiuni de BAC va fi susținut pe data de 12 iunie. Al patrulea examen pentru fiecare profil în parte: real, umanist, arte şi sport, va avea loc pe data de 15 iunie. Proba la disciplinele şcolare propuse spre alegere se va desfășura pe 19 iunie. Ultimul examen din cadrul sesiunii de BAC va fi susținut la Limba şi Literatura ucraineană, bulgară și găgăuză  pe data de 22 iunie.

Vacanța cea mare a elevilor a început pe data de 31 mai. Aceștia vor reveni în sălile de clasă pe data de 3 septembrie. 

Tematic

Examenele de Bacalaureat: Provocările sesiunii din anul 2018
Elevii din Moldova, interesați de limbile străine: Câți vor avea zece din oficiu la BAC
Tagurile:
treapta gimnaziala, evaluare nationala, examen, bacalaureat, Moldova, liceu, scoala

Știrile Zilei