14:58 21 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.62
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
izvor

Curge apă minerală la robinet. Bem și noi, le dăm și la animale

© Sputnik / Евгений Панасенко
Societate
Sa primesc un link scurt
208 0 0

Locuitorii unui sat au la robinete în loc de apă potabilă, apă minerală, aceștia spun că cu ea fac mâncare, adapă animalele și spală rufele.

CHIȘINĂU, 7 iun – Sputnik. Beau apă minerală în loc de apă simplă, fac cu ea mâncare, adapă animalele și spală cu apă minerală. Se întâmplă într-un sat din județul Timiș, România. Este vorba despre localitatea Pogănești, unde apa minerală a fost lăsată să curgă în rețeaua de aprovizionare cu apă a satului. 

Totul s-a întâmplat încă acum șase ani, când în localitate a fost descoperit un zăcământ de apă minerală. Atunci, autoritățile locale au demarat căutările unui izvor cu apă potabilă, dar au dat de o sursă de apă minerală. 

Analizele de laborator au arătat că apa minerală are o calitate foarte bună, așacă autoritățile au decis să construiască un sistem de alimentare cu … apă minerală. 

Acum oamenii pot bea apă minerală de la robinet. Locuitorii spun că aceasta îi ajută, mai ales în tratarea bolilor de care suferă. Sătenii fac cu apa minerală și mâncare. 

Cu apă minerală sunt adăpate și animalele din gospodărie, iar gospodinele folosesc această apă și la spălat rufe. 

Apă minerală din robinet pot bea și oaspeții satului. Pe unele ulițe au fost instalate cișmele de unde curge apă minerală. 

 

 

 

Tematic

Schimbare importantă. Consumatorii de apă din Chișinău trebuie să știe asta
Se anunță noi majorări de tarife. În Chișinău va crește din nou tariful la apă
„Oaspeți nedoriți" la un sediu Apă-Canal. Angajații instituției, în stare de șoc
Tagurile:
animale, robinet, apă minerală


Știrile Zilei