00:57 15 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Tudor Ulianovschi, în vizită de lucru la Geneva

Ulianovschi, în Elveția: Îndemnul pentru moldovenii din diasporă

© Photo: Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene
Societate
Sa primesc un link scurt
14610

Ministrul moldovean de Externe aflat cu o vizită de lucru în Elveția a venit cu un îndemn pentru moldovenii din diasporă - iată ce i-a încurajat să facă.

CHIȘINĂU, 7 iun — Sputnik. Șeful diplomației moldovenești, Tudor Ulianovschi, a încurajat diaspora să se implice activ în dezvoltarea social-economică a țării, dar și să participe la Zilele Diasporei, care se vor desfășura la Chișinău, în luna august.

"Împărtășesc pe deplin viziunea comunității noastre de peste hotare cu privire la necesitatea stringentă de reformare a tuturor domeniilor din țară și cultivării spiritului civic în rândurile generațiilor de tineri. Mi-aș dori să văd tineri bine pregătiți, cu dexteritate profesională, care să cimenteze o societate civilă sănătoasă, promovând valorile și patrimoniul național al țării oriunde nu s-ar afla", a afirmat Ulianovschi, aflat într-o vizită de lucru la Geneva, unde s-a întâlnit cu membrii diasporei moldovenești din Elveţia.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, ministrul a discutat cu cei prezenți despre prioritățile Guvernului Republicii Moldova, dar și perspectivele investiționale ale membrilor din diasporă în economia națională, precum și dinamizarea implicării diasporei în proiecte de ordin cultural și social atât în țară, cât și în statele de reședință.

Cetățenii moldoveni din Elveția au avut posibilitatea să adreseze întrebări privind implementarea reformelor în diferite domenii, inclusiv în sistemul electoral. apreciind faptul că vor avea reprezentanții diasporei în Legislativ, care le vor promova și apăra interesele.

Tematic

Juc: Moldova ar putea să-și modifice cursul politicii externe după alegerile parlamentare
Tagurile:
diaspora, Tudor Ulianovschi
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei