06:00 26 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.69
  • USD18.18
  • RUB0.29
  • RON4.38
  • UAH0.69
Trecere de pietoni

Așa se face justiție în Moldova: La libertate după ce a ucis un pieton și a fugit

© Sputnik / Алексей Мальгавко
Societate
Sa primesc un link scurt
173 0 0

Judecătoria din Soroca a dictat un verdict prea blând pentru accidentarea mortală a unui pieton și părăsirea locului accidentului rutier.

CHIȘINĂU, 11 iun — Sputnik. Conducătorul auto care la începutul acestui an a lovit mortal cu mașina un pieton la Florești și a părăsit locul accidentului a fost condamnat la cinci ani de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de probă de 5 ani. Sentința a fost dictată de Judecătoria Soroca, sediul Florești.

Tragedia s-a produs în seara zilei de 17 ianuarie pe o stradă centrală din orașul Florești. Individul conducea o mașină de model Volkswagen Golf. Acesta nu a adaptat viteza la condițiile de drum, pe un carosabil acoperit cu polei, tamponând un pieton care tocmai traversa strada.

Inculpatul și-a continuat drumul lăsând victima zăcând pe asfalt. În urma traumatismelor primite, persoana a murit pe loc. Procurorii consideră verdictul primei instanțe prea blând pentru „încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport", „părăsirea locului accidentului rutier" şi „lăsarea în primejdie" și anunță că au contestat deja sentința, insistând pe condamnarea inculpatului la o pedeapsă reală cu închisoare.

Tematic

Groaznic! Accident mortal în Orhei - pieton călcat de trei automobile
Un pieton a fost accidentat în centrul Chișinăului
A lovit un pieton cu mașina, a fugit și acum riscă doar 15 zile de arest
Tagurile:
blind, verdict, fugit, pieton, accident, judecata, Florești


Știrile Zilei