01:05 15 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Fotografie simbol: Muncitori emigranți

Câți ani va sta în pușcărie moldoveanul care și-a trimis în robie cinci conaționali

© Sputnik / Илья Питалев
Societate
Sa primesc un link scurt
155 0 0

Cinci moldoveni au fost traficați în Rusia în scop de exploatare prin muncă de către un alt moldovean.

CHIȘINĂU, 12 iun — Sputnik. Un locuitor al raionului Anenii Noi a fost condamnat la 10 de închisoare în penitenciar de tip închis pentru trafic de ființe umane, în scop de exploatare prin muncă, anunță Secţia Relaţii Publice a Procuraturii Generale.

Sentința a fost dictată după ce procurorii au demonstrat că, în perioada martie — septembrie 2013, inculpatul a recrutat cinci locuitori ai satelor Calfa şi Roşcana din raionul Anenii Noi, cărora le-a promis locuri de muncă bine plătite în domeniul construcțiilor, în oraşul Moscova din Federaţia Rusă.

După ce le-a dat bani de drum şi le-a explicat cum să ajungă la destinaţie, victimele au plecat în Federația Rusă și au fost adăpostite în Spitalul Clinic de Psihiatrie nr.1 din oraşul Moscova, unde acestea urmau să efectueze lucrări de reparaţie a imobilului.

Fiind asiguraţi că vor fi remuneraţi pentru munca prestată, moldovenii au continuat să muncească gratuit timp de aproximativ cinci luni, până au înţeles că au fost înşelaţi.

Reveniţi acasă, ei s-au adresat la Procuratură, pe acest caz fiind iniţiată o cauză penală, iar în vara anului trecut inculpatul a fost reţinut şi deferit justiţiei.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Tagurile:
conationali, trimis, moldoveanul, robie, ani, puscarie, Procuratura Generala, Federatia Rusa, Moscova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei