03:31 17 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.50
  • USD17.28
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.62
Incendiu în sectorul Buiucani al Capitalei

Incendiere premeditată, o ipoteză a autorităților în cazul pojarului din strada Creangă

© Photo: IGSU
Societate
Sa primesc un link scurt
9310

Experții în domeniul antiincendiar nu exclud că incendiu din strada Ion Creangă din Capitală, care a avut loc în noaptea de luni spre marți, a putut fi provocat intenționat de către un răuvoitor.

CHIȘINĂU, 13 iun — Sputnik. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat primele versiuni în cazul incendiului produs într-un local de pe strada Ion Creangă 6/1 din Capitală.

Potrivit informației Laboratorului Experimental Antiincendiar, în urma cercetării statice și dinamice a locului incendiului, specialiștii au înaintat teri versiuni. Prima versiune lansată de pompieri ar fi scurtcircuit în rețeaua electrică, a doua versiune este nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea hotei, iar a treia versiune înaintată de specialiști este aducerea sursei de foc din exterior.

Laboratorul experimental antiincendiar urmează să cerceteze toate ipotezele și să stabilească cea mai probabilă cauză de izbucnire a incendiului.

Potrivit IGSU, incendiul produs în data de 12 iunie, într-un local de pe strada Ion Creangă 6/1, a afectat 100 de metri pătrați a acoperișului și parțial acoperișul unui bloc de locuit cu două nivele aflat în apropiere. Cauza finală și prejudiciul urmează să fie stabilite, iar toate concluziile IGSU vor fi incluse într-un raport care va fi remis organelor de drept, după finalizarea cercetării.

Tagurile:
creanga, autoritatilor, premeditata, ipoteza, pojar, versiuni, Incendiere, foc, pompieri, Laboratorul Experimental Antiincendiar, Ion Creangă, chisinau
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei