17:27 16 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.59
  • USD17.14
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Ciocolată

Ciocolata, cafeaua și peștele ar putea să dispară definitiv de pe piață

© Sputnik / Evgeniy Leshkovskiy
Societate
Sa primesc un link scurt
225 0 0

Din cauza schimbărilor climatice la care este supusă Terra, dar și a factorului uman, șapte alimente foarte populare ar putea să dispară în scurt timp de pe fața pământului.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Agricultura are nevoie de un mediu specific, iar când aceste condiții nu sunt întrunite, domeniul respectiv are suferit. Rezultatul este că nu vom mai putea să savurăm o parte dintre alimentele noastre preferate.

Astfel, potrivit Business Insider, o parte dintre produseile care ar putea să dispară din cauza schimbărilor climatice, încă în timpul vieții noastre, sunt peștele, năutul, ciocolata, cafeaua, avocado, alunele și siropul de arțar.

Peștele va dispărea din cauza pescuitului masiv. Potrivit specialiștilor, am putea rămâne fără pește până în 2048. De asemenea, apa din mări este foarte poluată.

Producția de năut a scăzut cu 40-50%. Acesta are nevoie de o cantitate anume de apă, iar din cauza secetei, această leguminoasă ar putea dispărea în următorii zeci de ani.

Din cauza consumului mare de ciocolată, și acest produs ar putea să dispară. În 2030, specialiștii estimează că oamenii vor consuma cu 2 milioane de tone mai mult decât se va produce.

Diminețile ar putea să nu mai înceapă cu o cafea savuroasă, deoare până în anul 2080, ar putea să dispară 70% dintre plantațiile de cafea din lume. Arborele de cafea are nevoie de o anumită temperatură, iar dacă temperatura va fi mai mare, calitatea boabelor nu va fi bună, astfel că nu va putea fi consumată. Pe măsură ce temperaturile încep să crească din cauza schimbărilor climatice, calitatea cafelei este deja în scădere.

Avocado deja a devenit mai rar și mai scump. Acesta are nevoie de foarte multă apă pentru a crește. Se spune că până în 2030 nu vor mai fi alune. Ele au nevoie de cinci luni de căldură, combinată cu o anumită cantitate de ploaie. Dacă plouă prea mult, alunele nu mai sunt comestibile, iar daca au mai puțină apă decât au nevoie, nu se vor face. O mare parte din producția de alune a fost deja distrusă. În orice caz, dacă alunele nu vor dispărea, ar putea deveni un aliment de lux.

La fel ca alunele, arțarii au nevoie de condiții meteorologice specifice, pe care clima noastră ar putea să nu i le mai ofere în curând. De aceea, de pe piață ar putea dispărea și siropul de arțar.

Tematic

Incredibil: Iată ce alimente ajung pe rafturile magazinelor din Moldova
Pericol pentru sănătate: Greșeala pe care o face toată lumea când prăjește alimente
(VIDEO) Șocant: Iată ce alimente ajung pe rafturile piețelor și magazinelor din Moldova
Tagurile:
Bussines Inside, ciocolata, pește, alimente
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei