16:13 20 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.16
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
Alcool

Rușinos: Moldovenii sunt lideri în topul celor mai mari consumatori de alcool

CC0 / Pixabay / MSphotos
Societate
Sa primesc un link scurt
75 0 0

Moldovenii conduc detașat topul celor mai mari consumatori de alcool din Europa.

CHIȘINĂU, 15 iunie — Sputnik. Moldovenii se mențin în topul celor mai mari consumatori de alcool din Europa. Este vorba de 15,2 litri de alcool pur pe cap de locuitor. Datele au fost prezentate în cel mai recent raport al Organizația Mondială a Sănătății.

vinuri moldovenești
© Sputnik / Игорь Зарембо

În top, la mică distanță de țara noastră, se regăsesc și cetățenii Lituaniei cu 15 litri de alcool pur pe cap de locuitor. Pe locul trei în topul consumatorilor de alcool se regăsește Cehia cu 14,4 litri de alcool pur.Vecinii de peste Prut consumă alcool în cantități moderate. Aceștia sunt cu mult în spatele Moldovei în clasament. Aceștia beau 12,6 litri de alcool pur pe cap de locuitor. 

Cât de straniu nu s-ar părea, ucrainenii consumă și mai puțin alcool decât românii. În cazul lor este vorba de 8,6 litri de alcool pur pe cap de locuitor. Și rușii consumă mai puține băuturi tari, cu 11,7 litri de alcool pur per capita.

Pe cealaltă parte a baricadei în Europa se află Turcia, cu doi litri de alcool pur pe cap de locuitor, Bosnia și Herțegovina, cu 6,4, și Albania, cu 7,5. Documentul a fost publicat de Organizația Mondială a Sănătății la sfârșitul lunii mai și prezintă măsurătorile efectuate în 2016.

Tematic

OMS: legătura dintre consumul de alcool şi dezvoltarea a 7 tipuri de cancer
Detalii care te lasă mască. Cum devii dependent de alcool fără să-ți dai seama
Tagurile:
alcool, consumatori, top, moldovenii, Organizatia Mondiala a Sanatatii, Europa
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei