14:31 15 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.58
  • RUB0.27
  • RON4.05
  • UAH0.73
Instituție penitenciară, foto de arhivă

Incredibil: Un angajat al Penitenciarului 13 a ajuns în izolatorul CNA

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Societate
Sa primesc un link scurt
230 0 0

Un angajat al Penitenciarului 13 a ajuns în izolatorul CNA după ce i-a promis unui deținut că îl va ajuta să iasă la libertate înainte de termen.

CHIȘINĂU, 19 iun — Sputnik. Un angajat al Penitenciarului nr. 13 şi un avocat au fost reţinuţi aseară de ofiţerii CNA şi procurori, fiind bănuit de trafic de influenţă. Cei doi ar fi primit 6000 de euro pentru a soluţiona problema unui deţinut.

Potrivit denunţătorului, angajatul penitenciarului i-ar fi pretins 6000 de euro, susţinând că ar putea influenţa judecători din cadrul Judecătoriei Chişinău (sediul Centru) pentru a-i determina să emită o decizie prin care deţinutul ar ieşi la libertate înainte de termen.

Cătușe
© Sputnik / Виталий Белоусов

În urma investigaţiilor întreprinse de CNA şi reprezentanţii ANP, persoanele respective au fost documentate în timp ce primeau banii în două tranşe. Luni seara a fost transmisă ultima sumă de bani, după ce decizia instanţei a fost cea promisă.

În prezent, cele două persoane sunt audiate de CNA şi procurori pentru a stabili întregul cerc de suspecţi. Pe numele lor a fost iniţiată o cauză penală pentru trafic de influenţă, iar dacă vor fi găsite vinovate acestea riscă până la 7 ani de închisoare. Bănuiții sunt reţinuţi pentru 72 de ore şi au fost plasaţi în izolatorul CNA.

Tematic

Milioane pentru examene: Noi detalii oferite de CNA în dosarul de corupție de la ASEM
Avocatul mafiot de la Cahul, ce îi deposeda pe oameni de locuințe, din nou în vizorul CNA
CNA: Capul unei grupări criminale, încătușat
Tagurile:
6000 de euro, trafic de influenta, avocat, angajat retinut, penitenciarul 13, CNA


Știrile Zilei