15:24 15 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.58
  • RUB0.27
  • RON4.05
  • UAH0.73
Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate

Polițist de Frontieră, membru al unui grup criminal: Contrabandă cu metale neferoase

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
44610

Contrabandă în proporții deosebit de mari cu metale neferoase deconspirată de ofițerii și procurorii PCCOCS.

CHIȘINĂU, 19 iun — Sputnik. Două camioane încărcat cu materiale neferoase au fost oprite pe drumul Chișinău — Hâncești de către procurorii și ofițerii de investigație ai PCCOCS. La volanul camioanelor se aflau cetățeni ai Ucrainei și ai Republicii Moldova. Cei doi făceau parte dintr-un grup criminal și intenționau să treacă marfa prin contrabandă în Ucraina. 

Activitatea infracțională a grupului criminal organizat format din cetățeni ai Republicii Moldova și Ucrainei, inclusiv și a unui polițist de frontieră, a fost documentată timp de 6 luni. Ca rezultat al documentării acțiunilor infracționale ale grupării menționate, au fost efectuate 11 percheziții în automobile, domicilii și în depozitele depozitelor utilizate de figuranți.

În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate peste 10 000 de euro, 700 000 de lei, 115 000 de hrivne, 44 000 de dolari, aproximativ trei tone de resturi și deșeuri de metale neferoase, aproximativ 400 de litri de preparate chimice pentru agricultură (cu valoarea estimativă de 80 000 de lei) aduse din Ucraina prin contrabandă, înscrisuri de ciornă care confirmă activitatea infracțională a grupului dat.

În urma probelor acumulate, au fost reținuți doi cetățeni ai Ucrainei și doi conaționali de-ai noștri, cu vârste cuprinse între 26 și 53 de ani, unul dintre care este angajat al Poliției de Frontieră.

Timp de șase luni, grupul infracțional a reușit să treacă frontiera țării noastre ilegal aproximativ 50 de tone de resturi și deșeuri de metale, în sumă de peste 4 000 000 de lei. Dacă vor fi găsiți vinovați, indivizii riscă până la 10 ani de pușcărie.

Tematic

În Moldova și dinții sunt de contrabandă: Iată ce au descoperit polițiștii moldoveni
Incredibil: Contrabandă cu țigări făcută cu căruța la Prut – Video
Am ajuns să o vedem și pe aceasta: Contrabandă și cu aparate de zbor
Tagurile:
50 de tone, metale, metale neferoase, contrabandă, Chișinău


Știrile Zilei