21:55 15 August 2020
În direct
  • EUR19.79
  • USD16.71
  • RUB0.23
  • RON4.09
  • UAH0.61
Societate
Sa primesc un link scurt
151 0 0

Moldova va beneficia de aproape 170 de ambulanțe moderne care vor fi repartizate în localitățile țării.

CHIȘINĂU, 22 iun — Sputnik. Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei a aprobat acordarea unui împrumut de 12 milioane de euro pentru Republica Moldova, destinat reînnoirii parcului de ambulanțe al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. 

Astfel, urmează să fie achiziționate circa 168 de ambulanțe, dintre care 35 de unități de tip "C" (Ambulanțe terapie intensivă) și 133 de tip "B" (Ambulanțe de prim ajutor). Acestea vor fi procurate în bază de concurs, conform standardelor internaționale în domeniu.

Odată cu reînnoirea parcului de ambulanțe va creşte și capacitatea de intervenţie a Serviciului de Asistenţă Medicală Urgentă și va spori calitatea și rapiditatea serviciilor medicale acordate pacienților, în special în zonele rurale.

Pentru modernizarea parcului de autosanitare, Guvernul a alocat 51 de milioane de lei pentru procurarea a 69 de ambulanțe.

Primele 10 ambulanțe, din totalul de 69, au ajuns deja în țară, iar până la finele lunii urmează să fie livrate și altele 59. Ambulanțele vor fi repartizate în 32 de puncte medicale de urgență prespitalicească, unde gradul de uzură a autosanitarelor este de peste 90%, din zonele Centru, Nord, Sud și Găgăuzia.

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească oferă servicii medicale de urgență celor 3.550.852 de locuitori ai Republicii Moldova, în mod gratuit și în regim non stop. În anul 2017, serviciul a acordat asistenţă de urgenţă la circa 868.411 mii de bolnavi.

Tematic

Alertă pentru pompieri și salvatori în noaptea Învierii
Incendiu devastator la un depozit din Moscova: au decedat opt salvatori
Opt salvatori, antrenaţi în salvarea unei vaci
Tagurile:
schimbări, urgentă, ambulanțe, medicină, Molodva


Știrile Zilei