23:44 21 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.29
  • USD17.44
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.72
Stație de alimentare, imagine simbol

ANRE a decis ce se va întâmpla în următoarele zile cu prețul carburanților - detalii

© Sputnik / Алексей Куденко
Societate
Sa primesc un link scurt
250 0 0

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit prețul maxim pe care îl vor achita șoferii pentru carburanți.

CHIȘINĂU, 26 iun — Sputnik. ANRE a stabilit un nou preț plafon la carburanţi, valabil pentru următoarele două săptămâni, începând cu ziua de miercuri, 27 iunie.

Astfel, în următoarele două săptămâni prețul unui litru de benzină Premium-95 nu va depăşi 19 lei și 10 bani — în descreștere cu 39 de bani. În acelaşi timp, un litru de motorină va fi comercializat cu un preţ ce nu va putea fi mai mare de 17 lei — mai puțin cu 41 de bani faţă de cât era anterior.

ANRE stabileşte un preţ plafon pe care petroliştii nu au voie să-l depășească atunci când stabilesc prețul afişat la staţiile de alimentare, însă acest lucru nu înseamnă că petroliştii din Moldova nu pot afişa un preţ mai mic pentru produsele lor.

Amintim că pe 2, pe 6 și pe 16 iunie șoferii din Capitală au protestat împotriva majorării prețului la benzină și au cerut ca prețul să nu depășească 14 lei pentru un litru.

Consiliul Concurenței: Suntem împotriva ca ANRE să plafoneze prețul carburanților>>>

Ulterior, Guvernul a propus modificarea articolul 11 din Legea cu privire la energetică prin care urmează a fi schimbat modul de determinare a plăţilor regulatorii către ANRE, şi anume prin stabilirea achitării acestor plăţi regulatorii pornind de la valoarea în vamă a produselor petroliere importate de titularul de licenţă și nu din venitul de vânzări al acestuia.

La reuniunea Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) a fost decisă majorarea producţiei de petrol cu scopul de a reduce prețul pentru aurul negru.

Tematic

Au ieșit din nou în stradă: Șoferii, gata de protest în toată țara
Acțiune de protest la Chișinău: Ce au scandat participanții
Tagurile:
ce se va intimpla, carburanti, detalii, benzina, pret, OPEC, ANRE


Știrile Zilei