23:27 22 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.43
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.72
Chei

Îi privește pe toți moldovenii care dau apartamente în chirie: Iată ce vor trebui să facă

CC0 / Pixabay / mastersenaiper
Societate
Sa primesc un link scurt
111822

Persoanele care dau în chirie apartamente și nu plătesc impozite riscă amenzi și alte sancțiuni.

CHIȘINĂU, 27 iun — Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat a desfășurat în perioada ianuarie — mai 2018 o campanie de informare a cetățenilor ce se referă la prevederile legale ce ține de darea în chirie/locațiune/arendă a bunurilor imobile.

Autoritatea fiscală națională a identificat în total 1.975 de persoane fizice care dau în chirie bunuri imobile.

În urma controalelor efectuate la persoane fizice ce dau în chirie apartamente, au fost calculate suplimentar la buget plăți de bază de 341,4 mii lei, penalități de 38,5 mii lei și amenzi în sumă de 13,5 mii lei. Ca rezultat al acțiunilor întreprinse, în perioada ianuarie — mai 2018 s-a constat înregistrarea a 3.750 de contracte de dare în locațiune/chirie/arendă a bunurilor imobile de către persoane fizice.

Persoanele fizice care dau în chirie bunuri imobile urmează să se conformeze legislației și să achite impozitul în mărime de 7 la sută din veniturile obținute. Impozitul se va achita cel târziu la data de două a lunii curente sau în avans, în orice bancă comercială sau oficiu poștal al Republicii Moldova. Persoanele fizice care nu își onorează obligațiile corespunzătoare, riscă amenzi și sancțiuni, în conformitate cu prevederile Codului Fiscal.

Tematic

Un fost şef de la Fisc, anunţat în căutare
Precizare importantă de la Fisc cu privire la prezentarea declarației pe venit
Tagurile:
imobile, bunuri, chirie, FISC, apartamente


Știrile Zilei