00:34 21 Mai 2019
În direct
  • EUR20.01
  • USD17.94
  • RUB0.28
  • RON4.21
  • UAH0.68
Fulger

Vine coșmarul: Avertisment de ultimă oră de la Red Union Fenosa

CC0 / Pixabay / SturmjaegerTobi
Societate
Sa primesc un link scurt
778143

Autoritățile avertizează că starea complicată a vremii prognozată de meteorologi ar putea cauza situații de pericol pentru populație distrugeri materiale.

CHIȘINĂU, 27 iun — Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prognozat pentru seara de 27 iunie averse însoțite de descărcări electrice, izolat foarte puternice, cu grindină și intensificări ale vântului cu aspect de vijelie.

Starea complicată a vremii poate influenţa negativ activităţile socio-economice şi poate cauza daune materiale. În special, vântul în rafale poate afecta buna funcţionare a reţelelor electrice, astfel generând situaţii de insecuritate şi eventuale întreruperi avariate în furnizarea energiei electrice.

În contextul avertismentului emis de Serviciul Hidrometeorologic de Stat și anticipând posibile consecințe ale impactului condițiilor meteo asupra bunei funcționări a rețelelor electrice, Î.C.S. "Red Union Fenosa" S.A. informează că va întreprinde toate acţiunile care se impun în aceste circumstanţe pentru înlăturarea operativă a defecţiuniunilor sau avariilor şi reluarea furnizării energiei electrice.

Totodată, întreprinderea atrage atenţia agenţilor economici şi a populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice în situaţii de intemperii sau de avarie.

Iată care sunt acestea:

 

  • ocoliţi conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni sau copaci;
  • nu atingeţi conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ;
  • marcaţi locul unor rupturi de conductoare electrice şi asiguraţi paza acestuia până la intervenţia electricienilor, pentru a resticţiona astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
  • nu interveniţi la instalaţiile electrice deoarece aceste acţiuni vă pun în pericol viaţa.

 

Tematic

O nouă alertă meteo – în orele următoare sunt prognozate inundații
Vremea se strică din nou în Moldova. Autoritățile vin cu unele recomandări
Tagurile:
descarcari electrice, vant, vijelie, grindina, cod galben, avertizare, RED Union Fenosa, Serviciul Meteorologic de Stat
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei