14:58 21 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.62
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Pașaport

Ce nu știai despre cipul integrat în pașaportul biometric

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
158901

În chip-ul integrat în pașaportul cetățeanului Republicii Moldova este stocată mai multă informație.

CHIȘINĂU, 29 iunie – Sputnik. Pașapoartele cetățenilor Republicii Moldova, puse în circulație din 2014, corespund standardelor internaționale de asigurare a securității informaționale. Anunțul a fost făcut de vicedirectorul Agenției Servicii Publice (ASP), Vitalie Ciolac, în timpul prezentării în Parlament a Raportului de activitate al ASP.

Potrivit acestuia, informația stocată în chipul electronic este protejată de un nou mecanism de securitate, mandatat de Uniunea Europeană. 

Buletinul de identitate electronic, eliberat începând din 2014, este integrat cu soluțiile e-guvernare și permite întocmirea actelor juridice în format electronic, accesarea informației din sistemele și resursele informaționale, procesarea serviciilor electronice publice și private, efectuarea tranzacțiilor financiare, precum și utilizarea acestuia pe viitor la realizarea votului electronic în țara noastră. 

Potrivit datelor din Registrul de Stat al Populației, pe data de 1 mai 2018, în circulație erau 3 028 551 de pașapoarte valabile ale cetățenilor Republicii Moldova, dintre care 2 203 957 de pașapoarte biometrice și 824 594 de pașapoarte non-biometrice. 

Tematic

Din ce dată vom schimba dolarii și euro cu pașaport
Spania oferă ajutor nerambursabil şi locuințe gratis moldovenilor cu pașaport românesc
Moldovenii cu pașaport românesc trebuie să știe asta. Ce se schimbă
Tagurile:
CIP, pasaport biometric, pasaport


Știrile Zilei