18:20 20 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.16
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
Guvern, imagine de arhivă

Promisiune făcută de Guvern victimelor represiunilor staliniste - detalii

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
11920

Guvernul de la Chișinău a examinat posibilitatea acordării unor facilități suplimentare victimelor represiunilor staliniste, menite să le îmbunătățească viața.

CHIȘINĂU, 29 iunie — Sputnik. Victimele deportărilor staliniste ar putea beneficia de facilități sociale suplimentare. Vineri, Guvernul a examinat posibilitatea de majorare a indemnizației lunare pentru deportați și acordarea unor înlesniri suplimentare în vederea îmbunătățirii condițiilor de trai.

Potrivit Cabinetului de Miniștri, victimele deportărilor vor primi legitimații de tip nou, care vor avea un grad sporit de siguranță. Acestea vor fi emise și confecționate de către Agenția Serviciilor Publice. În același timp, persoanele vizate vor beneficia de dreptul de a procura bilete cu preț redus pentru a se trata la sanatoriu.

În ședința de vineri a mai fost examinată posibilitatea creării unui pachet de servicii medicale profilactice de care victimele deportărilor vor putea beneficia gratuit.

Conform legii, victimele deportărilor staliniste sunt comemorate anual pe 6 iulie, această zi fiind declarată zi de doliu național. În toate localitățile din țară drapelele de stat vor fi coborâte în bernă, iar la ora 10.00 va fi ținut un minut de reculegere.

Potrivit datelor oficiale, în prezent, în țară locuiesc aproximativ 8 mii de deportați. În acest an, ei vor primi din partea statului un ajutor material în sumă de 1000 de lei, cu 300 de lei mai mult decât în anul precedent.

Tematic

Milioane alocate de Guvern pentru victimele represiunilor politice
Compensații bănești pentru medicii și pedagogii din Capitală: Iată cât vor primi
Compensații pentru închirierea apartamentelor: Iată cine vor fi beneficiarii
Tagurile:
staliniste, represiuni, facilitati, detalii, Promisiune, victime, Guvern, Chisinau
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei