18:19 20 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.16
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
Parcul ”Valea Morilor”

Inspecție la șantierul de reconstrucție a scărilor din Parcul "Valea Morilor"

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
104 0 0

Autoritățile din țara noastră și din România au verificat lucrările de reconstrucție a scărilor din granit din Parcul "Valea Morilor": iată ce au constatat la fața locului.

CHIȘINĂU, 2 iulie — Sputnik. Primarul general interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, și mai mulți reprezentanți ai Primăriei sectorului 1 a municipiului Bucureşti au inspectat șantierul de reconstrucție a scării de granit din Parcul „Valea Morilor".

Reprezentanții celor două municipalități au constatat că procesul de reconstrucție se desfășoară fără abateri de la proiect, iar graficul de lucrări este devansat cu o lună de zile.
Ruslan Codreanu a ținut să remarce calitatea lucrărilor executate de către antreprenor, menționând că acest proiect este realizat, exclusiv pentru confortul cetățenilor. 

„Municipalitatea va fi responsabilă, dar și transparentă în acțiuni pentru implementarea cu succes a acestui proiect", a menționat primarul interimar al Capitalei.

La rândul său, Răzvan Munteanu, șeful Direcției investiții din cadrul Primăriei sectorului 1 a municipiului Bucureşti, s-a arătat surprins de evoluția lucrărilor pe șantier.

Proiectul de reconstrucție a scării de granit este realizat în baza unui grant în valoare de 18 milioane 970 mii lei din partea Consiliului local al Sectorului 1 a municipiului Bucureşti, România.

Totodată, contribuția Primăriei municipiului Chişinău constituie 5 la sută din valoarea proiectului. De asemenea, Consiliul municipal Chișinău a aprobat recent alocarea sumei de 3,5 milioane lei, suplimentar la proiectul de reconstrucție a scării de granit din Parcul „Valea Morilor". Aceste surse sunt prevăzute pentru construirea unei pante de acces (paralel cu scara) pentru persoanele cu mobilitate redusă, cărucioare și bicicliști.

Năravuri și moravuri: Un fost candidat la Primărie înjură ca la ușa cortului>>>

Lucrările de reabilitare a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor" au demarat în luna mai curent și urmează a fi finalizate în iulie 2019.

Tematic

Un parc din Chișinău, în pericol: iată ce pune la cale Nistor Grozavu
Primul parc din Moldova care a reușit să adune zeci de mii de oameni
La Orhei va fi inaugurat un parc muzical unic în Moldova
Tagurile:
granit, scări, inspecție, Valea Morilor
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei