15:06 21 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.55
  • USD17.14
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.61
Мак

Îngrozitor: Iată ce au găsit polițiștii în mai multe grădini din comuna Băcioi

CC0 / Pixabay / Schwoaze
Societate
Sa primesc un link scurt
47721

Polițiștii au găsit mai multe plantații de cânepă și mac în grădinile unor gospodari din comuna Băcioi.

CHIȘINĂU, 2 iulie — Sputnik. Poliția Capitalei continuă să desfășoare razii în Capitală în cadrul operațiunii "MAC-2018". Polițiștii au găsit plantații de cânepă și mac în mai multe gospodării din comuna Bubuieci, Tohatin și Sângera. Culturile erau bine îngrijite de gospodari. 

Trei persoane s-au ales cu dosare pentru semănatul și cultivarea plante care conțin substanțe narcotice și pentru prelucrarea și utilizarea acestor plante. Dacă vinovăția persoanelor va fi demonstrată, acestea riscă amendă de la 10 000 până la 20 000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 100 de ore.

Polițiștii au mai găsit în comuna Băcioi 7 560 de plante de cânepă ascunse într-un lan de porumb. În urma cercetărilor la fața locului, polițiștii au stabilit că loturile agricole erau bine prelucrate, iar plantele de cânepă erau îngrijite corespunzător.

Oamenii legii întreprind toate măsurile pentru a identifica persoanele care au plantat care conțin substanțele narcotice. Valoarea plantelor se ridică la 3 000 000 de lei. Astfel, toate plantele de cânepă și mac depistate de forțele de ordine au fost smulse și ridicate pentru a fi supuse expertizei specializate. 

Conform legslaţiei penale, persoanele care vor fi găsite vinovate riscă închisoare de până la 6 ani. Acțiunile desfășurate de Poliția Capitalei au loc în cadrul operațiunii speciale "MAC 2018", care are scopul de a combate traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, dar şi identificarea persoanelor care le cultivă ilegal.

Tematic

Traficanți de droguri și etnobotanice, încătușați de pollițiștii - VIDEO
Reținere spectaculoasă a unui hoț și consumator de droguri – VIDEO
Șocant: În Moldova și aleșii locali cultivă și vând droguri
Tagurile:
îngrozitor, grădini, polițist, Băcioi
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei