21:11 15 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.10
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
385 0 0

Un studiu recent realizat de Intrepid Travel oferă o privire uimitoare asupra dependenței de tehnologie în creștere pe întreg teritoriul Statelor Unite. Mulți americani ar fi chiar dispuși să renunțe la prietenii lor timp de o lună pentru a avea WiFi.

CHIȘINĂU, 5 iulie — Sputnik. Americanul de rând nu se poate afla fără acces la internet mai mult de 16 ore, 42% dintre cetățenii SUA au telefoanele mobile mereu cu ei, iar 32 la sută îl au mereu la o depărtare nu mai mare de 3 metri, arată un studiu efectuat de Intrepid Travel în Statele Unite.

Acest studiu oferă o privire uimitoare asupra dependenței de tehnologie în creștere pe întreg teritoriul SUA.

Astfel, atunci când americanii aleg un loc pentru vacanță, 41 la sută aleg o locație cu care s-ar putea lăuda pe rețelele de socializare, iar 50 la sută dintre intervievați au spus că pierd 1 oră pentru a găsi o conexiune la WiFi. Totodată, 47 la sută dintre cei chestionați au spus că nu ar putea merge la odihnă fără telefonul mobil, iar 28 la sută nu ar sta într-un hotel fără conexiune la internet.

La întrebarea ce s-ar întâmpla în cazul în care ar pierde semnalul la telefonul mobil, 25% dintre participanții la sondaj au spus că s-ar simți pierduți, 27% au răspuns că este bine să facă o pauză, 23 % s-ar plictisi și 22 la sută ar deveni nervoși.

Fiind întrebați la ce ar renunța timp de o lună în schimbul accesului la WiFi, 37% dintre cei chestionați au spus că ar renunța la vin, 34% — la fast-food, 24% — la cafea, 21% — la sex, 10% — la prieteni, 7% la partener și 4% ar renunța la duș.

Studiul a fost efectuat de OnePoll în luna aprilie 2016 în Statele Unite ale Americii, pe un eșantion de 1500 de deținători de telefoane mobile.

Tematic

Cât costă și cum este produsă cea mai scumpă cafea din lume
E păcat să bei cafea? Răspunsul unui preot ortodox
Tagurile:
cafea, sex, vin


Știrile Zilei