17:49 18 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.61
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.20
  • UAH0.61
Pavel Filip

Prioritatea Guvernului: Ce le-a promis Pavel Filip tinerilor din Criuleni

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
107 0 0

Premierul s-a întâlnit cu tinerii din raionul Criuleni și a discutat cu ei despre calitatea educației în țara noastră - iată ce promisiune le-a făcut.

CHIȘINĂU, 6 iulie — Sputnik. Programele guvernamentale pentru tineri și problemele acestora au fost discutate de premierul Pavel Filip și tinerii din raionul Criuleni. 

Potrivit premierului, susținerea tinerilor este o prioritate pentru Executiv, iar pe lângă agenda de reforme în domenii precum economia, justiția, sectorul social, autoritățile rămân preocupate de sporirea calității serviciilor de care beneficiază tinerii, dar și de îmbunătățirea calității educației.

„Cea mai mare bogăție a țării noastre este capitalul uman, iar tinerilor le aparține viitorul țării. Trebuie să punem accent pe educație, astfel încât tinerii să își poată desfășura activitatea în industrii cu valoare adăugată înaltă. Dezvoltarea acestei țări este în mâinile noastre", a spus Filip.

Totodată, șeful Cabinetului de Miniștri le-a vorbit tinerilor din Criuleni despre sporirea oportunităților de angajare, subliniind că, pentru fiecare loc de muncă creat, statul le acordă investitorilor câte 40 de mii de lei, în cazul în care sunt create mai mult de o sută de locuri de muncă. Totodată, autoritățile intenționează să acorde facilități fiscale antreprenorilor care vor angaja tineri.

De asemenea, au fost discutate subiecte ce țin de calitatea sistemului medical, asigurarea cu spațiul locativ a tinerilor specialiști din cadrul spitalului raional, precum și compensarea cheltuielilor de transport ale acestora la pacienții din raion. Premierul Filip a spus că aceste probleme vor fi examinate minuțios de autoritățile responsabile pentru găsirea soluțiilor optime.

Tematic

Promisiune făcută de Guvern victimelor represiunilor staliniste - detalii
Cristina Lesnic: Nu există o strategie de reintegrare a țării, aprobată de Guvern
Vrei bani de la Guvern? Deschide un loc de muncă în sat
Tagurile:
ce le-a promis, Pavel filip, educație, tineri, prioritate, Guvern, Criuleni
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei