14:28 19 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.11
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.62
Parbriz spart, foto de arhivă

Maşini ciuruite în raionul Nisporeni: Cum s-a produs dezastrul şi cine va răspunde

© Sputnik / Vladimir Polusatov
Societate
Sa primesc un link scurt
240 0 0

Mai multe automobile au fost, pur și simplu, ciuruite de pietriş pe un drum a cărui reparaţie nu a fost dusă la bun sfârşit.

CHIŞINĂU, 7 iul — Sputnik. Nefericita întâmplare a avut loc acum câteva zile, în apropiere de satul Bolțun din raionul Nisporeni. Din cauza reparaţiei proaste a drumului, mai multe automobile s-au ales cu geamurile fisurate ori chiar sparte.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a reacţionat la acest caz, convocând în ședință responsabilii de la drumuri. El le-a cerut explicații acestora pentru lucrările de reparație de proastă calitate, efectuate pe porțiunea de drum Chişinău — Leuşeni, după ce mai mulți șoferi s-au pomenit cu parbrizele și geamurile de la mașini fisurate sau chiar sparte.

Gaburici le-a indicat responsabililor de la Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) să le aplice penalități celor care nu și-au îndeplinit atribuțiile și nu au garantat siguranța traficului rutier.
Astfel, ministrul a solicitat sa-i fie aplicată mustrare șefului SA "Drumuri Ialoveni", responsabil de acest tronson de drum, pentru neglijență în serviciu și le-a cerut agentului economic să le compenseze șoferilor care au avut de suferit toate cheltuielile.

"Trebuie să asigurați calitate și durabilitate la construcția și reparația drumurilor naționale. Cer să fie compensate toate cheltuielile și pagubele suportate de șoferii mașinilor care se deplasau pe acea porțiune de drum, iar persoanele care se fac vinovate, să fie penalizate. De asemenea, rog reprezentanții ASD să monitorizeze cu atenție calitatea tuturor drumurilor reparate, pentru a nu admite astfel de situații. Neglijența este inadmisibilă", a punctat Chiril Gaburici.

Agentul economic responsabil de efectuarea lucrărilor și-a recunoscut vina, motivând că pietrișul folosit nu corespundea întocmai normativelor necesare, un alt motiv fiind și lipsa indicatoarelor care să-i informeze pe șoferi despre lucrările de reparație.

Se întâmplă la Nisporeni: Șase mașini, ciuruite pe șosea – Foto>>>

Amintim că, acum câteva zile, un tir care se deplasa cu viteză sporită pe șoseaua Chișinău-Leușeni a proiectat în autoturismele care se deplasau pe contrasens pietrișul înșirat fără adeziv pe o porțiune de drum aflată în reparație. Mai multe maşini au rămas fără geamurile laterale și parbrizurile celor cinci vehicule.

Ana Dioma, șoferița uneia dintre mașinile mutilate de pietre, a plasat imaginile pe Facebook.

Tematic

În Moldova vor fi vândute și drumurile
Ministerul Economiei înaintează condiții drastice agenților care repară drumurile
Tagurile:
pietris, reparatie proasta, penalitati, drumul Chisinau-Leuseni, masini ciuruite, drumari, geamuri sparte, Gaburici, Nisporeni
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei