17:59 14 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Inundaţie - foto de arhivă

Inundaţie la Chişinău: Catastrofa surprinsă de obiectivul aparatului foto

© Sputnik / Ekatherina Lyzlova
Societate
Sa primesc un link scurt
61420

Dacă vreţi să vedeţi o inundaţie veritabilă în Chişinău, priviţi imaginile surprinse de un fotograf necunoscut

CHIŞINĂU, 11 iul — Sputnik. După fiecare ploaie, în presă şi pe reţelele de socializare sunt postate imagini foto şi video cu micile „colapsuri" din Capitală. Sistemul de colectare a apei pluviale, de regulă, nu face faţă cantităţii importante de apă, pe străzi se formează ambuteiaje, gropile din asfalt se umplu cu apă, trotuarele se transformă în îngrămădiri de mici lacuri.

Iată și o fotografie simbol pentru o astfel de vreme, publicată ceva mai demult pe Facebook. Doar că aceasta a fost făcută în îndepărtatul an 1905. În imagine este imortalizat vechiul Chişinău, un sector al acestuia situat în preajma râului Bâc. Actorul principal surprins în imagine este chiar râul — deşi pare greu de crezut, este chir Bâcul… revărsat. Astfel, nu în zadar povestesc bătrânii că, odinioară, pe râuşorul nostru nu pluteau doar bărci de mici dimensiuni, ci şi ambarcaţiuni mai mari.

După cum vedem, barca este prezentă şi în această fotografie. Doi bărbaţi care se află în ea îi zâmbesc fotografului aflat, probabil, într-un alt vas ori pe mal. În depărtare se văd case de piatră, din care astăzi nu a mi rămas nici urmă.

Nu vă mai plângeți deci de inundaţiile din Chişinău: adevăratele inundaţii au fost în timpurile demult apuse, când şi Bâcul era mai lat, şi copacii mai verzi, şi cerul mai albastru…

Tematic

Potop pe strada Vasile Alecsandri din Capitală – Video
Șocant: Urmările potopului în Chișinău - Video
Tagurile:
barca, raul Bac, strazi, fotografie, inundatii, Chisinau
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei