17:52 14 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Incendiu la Crihana Veche, Cahul

La un pas de tragedie: O butelie cu gaz, în flăcări – Video

© Inspectoratul General pentru Situații de Urgență
Societate
Sa primesc un link scurt
17310

O butelie cu gaz a luat foc într-o gospodărie din satul Crihana Veche, raionul Cahul și a fost pe cale să producă o explozie de proporții.

CHIȘINĂU, 11 iul — Sputnik. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat că ieri, 10 iulie 2018, la ora 12:24, pompierii au fost alertați pentru a interveni la lichidarea unui incendiu care s-a produs într-o gospodărie din satul Crihana Veche, raionul Cahul.

Potrivit pompierilor, incendiul a izbucnit de la o butelie de tip propan, care se afla în interiorul unei bucătării. Proprietara locuinței a relatat că butelia a fost încărcată cu gaz la o stație de alimentare, după care a fost adusă acasă și verificată fără a fi conectată la aragaz. Atunci cât a fost verificată, ea a produs o explozie și a declanșat incendiu în bucătăria gospodăriei.

Pentru efectuarea lucrărilor au fost direcționate două unități tehnice și un efectiv de 6 persoane. Ajunși în câteva minute la fața locului, pompierii au stabilit că de flăcări era cuprinsă o bucătărie cu suprafața de 21 metri pătrați, care se afla în imediata apropiere a unei casei de locuit, existând riscul ca focul să obțină răspândire.

După aproximativ jumătate de oră de luptă cu flăcările, pompierii reușesc să localizeze și să lichideze incendiul. În urma arderii nimeni nu a avut de suferit. Focul a distrus bunurile din bucătărie și a afectat parțial antreul, dar datorită intervenției prompte a salvatorilor a fost salvată casa de locuit.

Potrivit IGSU de la începutul anului în Republica Moldova au avut loc 848 de incendii în care au decedat 59 de persoane.

Tematic

Incendiu pe o navă sub pavilionul Republicii Moldova
Îngrozitor: Incendiu de proporţii la Ştefan Vodă provocat fulger
Incendiu de proporții în Capitală: Locuitorii unui bloc, evacuați - Video
Tagurile:
incendiu, gaz, video, flacari, butelie, tragedie, pas, un, la, Cahul, Crihana Veche
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei