17:55 14 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Reținere, imagine simbol

Otravă din UE pentru tinerii din Moldova: Operațiune specială a ofițerilor INI - Video

© Photo: Facebook / Inspectoratul Național de Investigații
Societate
Sa primesc un link scurt
Viața în Chișinău (43)
82530

În urma unei operațiuni speciale au fost reținuți cinci indivizi care aduceau din țările Uniunii Europene pastile extasy pe care le vindeau tinerilor din Moldova.

CHIȘINĂU, 11 iul — Sputnik. Cinci persoane, cu vârstele cuprinse între 19 și 25 de ani, au fost reținute de ofițerii antidrog din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu Procurorii din sectorul Râșcani, anunță Poliția printr-un comunicat.

”Timp de două luni, polițiștii au documentat activitatea infracțională a grupului care comercializa droguri sub formă de pastile ecstazy în proporții deosebit de mari”, precizează instituția.

Potrivit oamenilor legii, pastilele ecstazy erau aduse prin contrabandă în republica Moldova din țările membre ale Uniunii Europene. Ulterior, prin intermediul distribuitorilor erau comercializate consumatorilor în întreaga țară la un preț de 300-350 de lei pentru o pastilă. O parte din pastile, fiind din categoria drogurilor cu efect energizant, erau vândute în cluburile de noapte ale Capitalei, iar beneficiarii acestor droguri erau tineri cu vârsta cuprinsă între 18-30 ani.

Polițiștii au infiltrat agenți de investigații sub acoperire. Aceștia au efectuat achiziții de control, procurând droguri de la suspecți.

În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate 443 de pastile ecstasy în valoare de aproximativ 150 de mii de lei. În cadrul audierilor suspecții și-au recunoscut vina și au contribuit activ la identificarea și documentarea persoanelor care au tangență la caz.

Trei dintre suspecți sunt reținuți pentru 72 de ore, ceilalți sunt cercetați în stare de libertate. Pe acest caz a fost pornită o cauză penală, iar persoanele riscă privațiune de liberate de la 7 la 15 ani.

Тема:
Viața în Chișinău (43)

Tematic

Heroină, extasy și amfetamină: cum ajung acestea în Moldova
Se întâmplă în Moldova: Iată cum procurăm otravă pe banii noștri
Tagurile:
otrava, operatiune speciala, extazy, video, club de noapte, tineri, INI, UE
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei