01:51 21 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.59
  • USD18.21
  • RUB0.29
  • RON4.35
  • UAH0.69
Poliția

Transportul public în care ne riscăm viața: Iată cum sunt transportați pasagerii - Foto

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
414 0 0

Inspectoratul Național de Patrulare a sancționat mai mulți conducători auto care transportă pasageri.

CHIȘINĂU, 12 iulie — Sputnik. Inspectoratul Național de Patrulare a inițiat operațiunea "Autobuz". În cadrul acesteia, 40 de conducători auto care transportă pasageri s-au ales cu prescripții privind înlăturarea neajunsurilor depistate la mașinile pe care le conduc. 

În total au fost efectuate controale la 55 de întreprinderile auto care transportă pasageri și au fost verificate 94 de autovehicole care urmau să pornească la drum. În urma acestora, au fost depistate 753 de nereguli.

Astfel, cele mai multe încălcări au fost depistate la exploatarea vehiculelor cu defecte tehnice, încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane, nerespectarea de către conducătorul auto a regulilor de circulație privind transportul persoanelor, precum și conducerea unui vehicul care nu a fost supus reviziei tehnice.

Inspectoratul Național de Patrulare amintește că în perioada 25 iunie — 6 iulie, pe tot teritoriul țării, a avut loc operațiunea „Autobuz". Această operațiune are scopul de a diminua numărul accidentelor rutiere cu implicarea autovehiculelor antrenate în transportul public, contracarării transportului ilicit de călători și depistării încălcărilor cerințelor legislației în vigoare cu privire la exploatarea transportului de pasageri.

Tematic

Ofițer cu grad mare din Inspectoratul Național de Investigații, trimis în judecată
Avertisment! Inspectoratul Național de Patrulare: Nu mai faceți asta
Tagurile:
riscă viața, public, transport


Știrile Zilei