21:31 18 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

O clădire prăbușită și incendii: Iată ce a lăsat în urmă un cutremur la Orhei - Video

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
102210

Salvatorii au simulat un cutremur de pământ care a provocat mai multe situații de risc.

CHIȘINĂU, 13 iulie — Sputnik. Salvatorii au simulat un cutremur de pământ cu epicentrul în localitatea Vrancea, România la o distanță aproximativă de 250 km de teritoriul raionului Orhei. Exercițiul s-a desfășurat pe teritoriul raionului Orhei, dar și în satele Mitoc, Brăviceni și Pelivan. 

În urma seismului s-a prăbușit un bloc locativ cu 5 etaje, au fost deteriorate linii de comunicații și au izbucnit incendii. Mai mult, cutremurul a stat la baza producerii accidentelor de circulație cu multiple victime, dar și avarii de producție cu revărsarea clorului.

Tot în aceste localități au fost înregistrate inundații în urma cedării unui dig de protecție pe râul Răut, iar în localitatea Pelivan a fost înregistrate focare de pestă porcină. În cadrul aplicațiilor, salvatorii au efectuat lucrări de căutare, au acordat primului ajutor calificat, dar și acțiuni de intervenție la lichidarea consecințelor situațiilor excepționale.

Toate acțiunile au fost desfășurate sub ochii angajaților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență responsabili de monitorizarea, dar și de aprecierea corectitudinii măsurilor întreprinse de formațiuni.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI astfel de exerciții au scopul de a perfecționa și a verifica capacitățile structurilor de gestionare a managementului situațiilor excepționale în vederea unei pregătiri bune pentru situații de criză. Aplicația de la Orhei a fost desfășurată în baza Hotărârii Guvernului nr.1092 din 19.12.2017. Astfel de exerciții sunt organizate în toate centrele raionale o dată la cinci ani. 

Tematic

Corpul minorului înecat luni în Nistru a fost recuperat de salvatori
Cadavrul unui tânăr, căutat cu disperare de rude și salvatori
Tagurile:
prăbușită, Simulare, clădire, Orhei, cutremur
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei