09:13 29 Octombrie 2020
În direct
  • EUR19.99
  • USD17.03
  • RUB0.22
  • RON4.10
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
596822

Adriana a fost căutată de mai bine de două săptămâni de poliţiști şi salvatori, până trupul ei neînsufleţit a fost găsit de un bărbat dintr-o localitate din alt raion.

CHIŞINĂU, 15 iul — Sputnik. Sâmbătă, tânăra de 18 ani din Hârbovăț, raionul Anenii Noi, care în data de 27 iunie a fugit de acasă după ce a aflat că a picat Bac-ul la matematică, a fost găsită spânzurată într-o pădure de lângă satul Fârlădeni, raionul Căușeni.

Mama a fost cea care a alertat poliția. Ea a găsit carnetul de note al fiicei sale, însă fără să fie însoțit de vreun mesaj.

Iniţial, 13 salvatori şi un grup de persoane care o cunosc pe adolescentă s-au mobilizat şi au pornit în căutarea ei. Poliţia a găsit câteva lucruri care i-ar aparţine, însă nicio urmă despre locul unde s-ar fi putut afla, notează publika.md

Ulterior, aproximativ 90 de persoane, inclusiv rude, prieteni și vecini de-ai adolescentei, au cutreierat pădurile şi dealurile din preajma localităţii, dar fără rezultat.

Adolescenta locuia cu mama şi fratele ei în vârstă de şapte ani. Tatăl vitreg este plecat în străinătate.

 

Adriana Iordachescu
© Photo : Facebook
Adriana Iordachescu

Elena Zmeu, directorul școlii din satul Hârbovăț în care învăța Adriana Iordăchescu, consideră că eșecul la examen ar fi doar unul dintre motivele misterioasei dispariții a fetei și a presupus, anterior, că fata putea fi răpită, profitând-se de starea ei deprimată.

„Anterior credeam că este anume așa [a dispărut din cauza notei negative la BAC, nota red.], iar acum am ajuns la ideea că este doar o coincidență. Dacă ar fi plecat de acasă numai din cauza unei evaluări proaste, am fi găsit-o. Am căutat-o peste tot cu salvatori, cadre didactice, copii, polițiști, carabinieri… Alaltăieri, tatăl ei vitreg s-a întors din Israel, unde era la munci. Adriana este în relații foarte bune cu el. Niciun indiciu…”, a declarat ea pentru kp.md.

Elena Zmeu si-a amintit că la sfârșitul lunii mai o elevă din sat fusese răpită. Apoi a fost violată și eliberată în viață.

”Pe 31 mai, la noi a fost răpită o fată, o elevă de clasa a șaptea, a fost violată și eliberată. Poate că acesta este un caz similar? Nu știm ce să gândim. Dar există o astfel de versiune — răpirea”, — a spus directorul școlii.

Tematic

Psiholog: Emoțiile puternice influențează calitatea rezultatelor la examenele de BAC
Ore de căutări în zadar: Detalii în cazul fetei dispărute din satul Hârbovăț
A dispărut o minoră de 16 ani: Poliția solicită implicarea cetățenilor - FOTO
Tagurile:
ce spun politistii, durere fara margini, fara suflare, fata, BAC, politia, Causeni

Știrile Zilei