06:40 14 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.28
  • USD17.32
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.74
Poliţia de Frontieră

Culmea prostiei: Vezi cum au vrut să traverseze frontiera de stat doi indivizi

© Photo : Facebook / Poliţia de Frontieră
Societate
Sa primesc un link scurt
195 0 0

Două persoane nu au reușit să traverseze frontiera de stat, fiind prinși cu „mâța-n sac" de Poliția de Frontieră.

CHIȘINĂU, 24 iul — Sputnik. Două permise de conducere falsificate au fost depistate și ridicate de polițiștii de frontieră de la un ucrainean și de la un moldovean.

Bărbații care au încercat să traverseze frontiera de stat au fost nevoiți să renunțe la călătorie și să facă cale întoarsă imediat după constatarea ilegalităților.

În primul caz, un cetățean ucrainean s-a apropiat de punctul de trecere comun „Criva", pe direcția intrare în Republica Moldova, la volanul unui camion de marca DAF, înmatriculat în Polonia.

Pe lângă documentele de călătorie, șoferul a prezentat actele pentru mijlocul de transport. În cadrul verificării atente a permisului de conducere, eliberat în 2007 de autoritățile ucrainene, oamenii legii au observat mai multe elemente ce nu corespund unui act autentic.

Cetățeanul ucrainean a declarat că a obținut documentul în 2009, prin intermediul unei persoane străine și a achitat pentru obținere 40 de dolari. Polițiștii de frontieră au întocmit un act de constatare a infracțiunii.

Al doilea caz a fost consemnat în punctul de trecere Leușeni, unde s-a prezentat un tânăr pe sensul de ieșire din Republica Moldova. În timpul controlului de frontieră, el a fost întrebat despre scopul călătoriei peste hotarele țării. Tânărul a început să se încurce în declarații.

Polițiștii de frontieră au luat decizia de a extinde verificarea moldoveanului, iar ca urmare, în bagajul de mână au depistat un permis de conducere moldovenesc, eliberat pentru toate categoriile de autovehicule, cu semne vizibile de falsificare.

Bărbatul a precizat că și-a perfectat permisul prin intermediul unei persoane, identificată pe internet. Documentul a fost ridicat și transmis spre expertiză. Persoana documentată a refuzat să-și continue călătoria și a revenit în țară.

Tematic

Polițist de Frontieră, membru al unui grup criminal: Contrabandă cu metale neferoase
Poliţia de Frontieră a explicat unde au dispărut 300 de mii de cetăţeni moldoveni
Tagurile:
indivizi, permise de conducere, ucrainean, acte false, moldovean, Politia de Frontiera


Știrile Zilei