04:38 17 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.48
  • USD18.18
  • RUB0.28
  • RON4.34
  • UAH0.69
Birou Vamal Albița, România

Deputații au schimbat procedura de intrare în Moldova a mașinilor cu numere străine

© Sputnik / Rodion Proca
Societate
Sa primesc un link scurt
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (116)
244311

Vii în Moldova cu o mașină cu numere străine? Vezi ce au schimbat schimbe deputații.

CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. Sistemul actual de taxe pentru folosirea drumurilor la intrarea și părăsirea Republicii Moldova a fost modificat. Parlamentul a votat, în lectură finală, un proiect de lege în acest sens. 

Modificările introduc mecanismul privind aplicarea vinietei pentru autovehiculele neînmatriculate în Republica Moldova (microbuze, autobuze, camioane și remorci) înlocuind sistemul actual de taxe pentru folosirea drumurilor la intrarea și tranzitarea țării. Noul mecanism de taxare prevede diminuarea taxei pentru folosirea drumurilor din Republica Moldova pentru autovehiculele neînmatriculate în Republica Moldova în funcție de perioada aflării acestora pe teritoriul țării și categoria vehiculului rutier.

Vinieta se propune a fi pentru o perioadă de valabilitate de o zi, 7 zile, 15 zile, 30 de zile, 90 de zile 180 de zile şi 12 luni. Perioada de valabilitate a acesteia va începe de la ora 24:00 a zilei solicitate de utilizator şi va expira la ora 24:00 a ultimei zile a perioadei pentru care a fost achitată taxa.

De asemenea, se modifică programul de transport rutier privind introducerea unei rute noi, prelungirea rutei, majorarea numărului de curse, introducerea de stații sau modificarea orelor graficului de circulație. Este stipulată intrarea/ieșirea operatorilor de transport rutier străini pe teritoriul țării ca țară de tranzit sau destinație numai în baza autorizațiilor unitare bilaterale sau multilaterale de transport rutier de mărfuri sau persoane, conform obligațiilor tratatelor internaționale la care Republica Moldova este parte.


Тема:
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (116)

Tematic

Automobilele vechi vor fi interzise în Republica Moldova
Automobilele șoferilor din Moldova care au provocat accidente vor fi confiscate
Tagurile:
taxa de drum, automobile, vinieta


Știrile Zilei