14:01 15 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.88
  • RUB0.24
  • RON4.34
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
189 0 0

În pofida amenzilor enorme, conducătorii auto nu vor să renunțe la consumul de alcool înainte de a urca la volan - consecințele acestei lipse de responsabilitate sunt dezastruoase.

CHIȘINĂU, 30 iul — Sputnik. Un grav accident de circulație s-a produs seara zilei de 29 iulie, în satul Halahora de Jos din Briceni.

Un șofer în vârstă de 24 de ani, aflându-se în stare de ebrietate avansată, a tamponat mortal un biciclist de 61 de ani. Polițiștii l-au găsit pe conducătorul auto ascuns în pădure, la o distanță de 2 km de la locul accidentului. Acesta avea o alcoolemie de 1,05 mg/l.

Fiind verificat de inspectori de patrulare în baza de date, s-a stabilit că șoferul a fost documentat anul trecut pentru aflare în stare de ebrietate la volan, însă a fost sancționat doar cu muncă neremunerată în folosul comunității.

Ofițerii INP au desfășurat în week-end acțiuni de depistare a șoferilor în stare de ebrietate, pentru a preveni eventuale accidente rutiere produse din această cauză. Astfel, în doar trei zile, inspectorii de patrulare au depistat și înlăturat de la volanul automobilului 95 de șoferi băuți, dintre care trei motocicliști și șapte persoane în stare de ebrietate narcotică.

 

Tematic

Coșmar pe drumurile din țară: Mai multe accidente rutiere, soldate cu morți și răniți
Accident cumplit pe șoseaua Bălți - Glodeni: Au rămas doar fiare pe asfalt
Tagurile:
sofer beat, biciclist ucis, politistii de patrulare, stare de ebrietate, INP, Briceni, accident

Știrile Zilei