21:04 07 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.31
  • RUB0.24
  • RON4.04
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi (296)
20810

Cum te ferești de caniculă: Atenționarea specialiștilor în contextul anunțării codului galben de căldură pe întreg teritoriul țării: câteva sfaturi care îți pot salva viața.

Recomandările care îți pot salva viața: Salvatorii oferă câteva sfaturi care îți pot salva viața. Ei atenționează asupra riscurile în perioada caniculară.

Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 30 iulie — 1 august, în Republica Moldova, temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +30… +34 grade Celsius.

În aceste condiții crește riscul producerii incendiilor de vegetație, iar pompierii îndeamnă cetățenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă resturile menajere.

Mai mult, pompierii îndeamnă oamenii să nu aprindă focul în spații forestiere atunci când merg să se odihnească în sânul naturii. Totodată, salvatorii recomandă persoanelor prudență maximă la scăldat.

Oamenii sunt îndemnați să meargă la scăldat doar la bazine acvatice amenajate cu stații de salvare și să evite consumul băuturilor alcoolice, iar maturii trebuie să-i supravegheze cu strictețe pe copii și să nu le permită scăldatul de unii singuri.

Persoanele expuse căldurii în orele de vârf sunt îndemnate să consume cât mai multă apă și să se protejeze de razele directe ale soarelui. În caz de situații de risc oamenii pot apela numărul unic de urgență 112.

Cum să suportăm mai ușor căldura

În această săptămână, în Moldova vom avea vreme caniculară. Mercurul din termometre urcă constant spre valori-record, soarele arde nemilos.

Specialiștii vin cu avertismente și ne îndeamnă să ne protejăm corect în perioada caniculară. Sfaturi utile, care vă vor ajuta să luptați cu căldura şi zăduful puteţi afla și din infograficul realizat de Sputnik Moldova.

Cum să suportăm mai ușor căldura
© Sputnik / Nicolai Kibich
Cum să suportăm mai ușor căldura
Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi (296)

Tematic

Meteo Moldova: Ce se întâmplă cu vremea în următoarele zile - avertizarea medicilor
Tagurile:
sputnik, Cum te ferești de caniculă, sfaturi care îți pot salva viața


Știrile Zilei