16:15 21 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.69
  • USD18.00
  • RUB0.24
  • RON4.40
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
11010

O istorie emoționantă: în Grecia o familie și-a regăsit câinele, rămas viu, după ce dispăruse în timpul incendiului.

CHIȘINĂU, 1 aug — Sputnik. Un câine care s-a pierdut în timpul incendiilor din Grecia și-a regăsit stăpânii, comunică mass-media locale.

Stăpânii au reușit să-și găsească câinele datorită unei fotografii în care animalul stătea întins pe o piatră în mare, în zona stațiunii Mati. Această imagine a făcut înconjurul lumii și a devenit simbolul speranței în Grecia, unde incendiul a lăsat în urmă peste 80 de victime și circa 170 de răniți.

Stăpânul lui Chapy a trimis fotografii la redacție
© Photo : из архива Александра хозяина Чапи

Potrivit presei, în timpul incendiului câinele s-a speriat și s-a rupt din legătoare. După care, fugind de flăcări, a sărit în apă. Înotând până la o stâncă, a urcat pe ea și a așteptat să treacă urgia care se declanșase pe mal.

Fotografia cu acest câine a fost postată pe rețelele de socializare. Cei de la protecția animalelor și organizațiile de salvare au început să-i caute pe stăpâni. În curând, un grup din Grecia format din persoane care au grijă de animalele fără stăpân a fost anunțat că acel câine s-a întors acasă.

„Stăpânii l-au recunoscut! Îl cheamă Lua. Îl adoră! Ei nu știau ce să întreprindă în acel haos", au comentat activiștii pentru drepturile animalelor.

Stăpânii, împreună cu prietenul lor patruped, au fost evacuați, iar ulterior s-au reîntors la Atena.

Tagurile:
regasit, caine disparut, speranta, simbol, incendiu, Grecia

Știrile Zilei