10:49 13 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.17
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
208 0 0

Un grup de savanți britanici de la Muzeul Wales și Universitatea din Leicester au dezvăluit originea complexului megalitic de la Stonehenge.

CHIȘINĂU, 1 aug — Sputnik. Specialiștii au revenit la lucrările geologului Gerbert Thomas, cel care a înaintat pentru prima dată ipoteza că pietrele din care a fost construit Stonehenge ar fi fost aduse din mulții Presely. Potrivit teoriei lui Thomas, pietrele erau transportate cu barca de-a lungul malului. Despre rezultatele acestor cercetări ale savanților a comunicat RIA Novosti.

Savanții au revăzut această teorie, efectuând analiza mostrelor colectate în anul 1906, înainte ca Thomas să-și fi început cercetările, și au ajuns la concluzia că pietrele erau coborâte mai întâi până la râul Monnow cu ajutorul animalelor, iar după aceea erau trecute peste râul Severn sau duse pe apă la vale spre Avon.

Complexul megalitic de la Stonehenge reprezintă o construcție enigmatică din piatră, aflată în comitatul Wiltshire, fiind unul dintre cele mai cunoscute monumente arheologice din lume. Pentru construcția acestuia, care a început aproximativ în anul 2600 înainte de era noastră, a fost folosită piatra albastră de natură vulcanică, destul de dură, numită și diabază.

Tematic

Un arhitect ştie care este soluția pentru ambuteiajele infernale din Chișinău
Tagurile:
constructie, savanți, Enigmă, descoperire


Știrile Zilei