16:05 28 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.03
  • USD17.36
  • RUB0.23
  • RON4.31
  • UAH0.62
Societate
Sa primesc un link scurt
282 0 0

Mai mulți moldoveni au fost implicați în grave accidente rutiere peste hotarele țării - două persoane au decedat, iar una a fost grav rănită.

CHIȘINĂU, 1 aug — Sputnik. Ministerul de Externe din țara noastră a confirmat moartea a doi cetățeni ai Republicii Moldova în urma unui accident rutier produs în dimineața zilei de 31 iulie pe DN 11, Braşov-Târgu Secuiesc, pe raza localităţii Moacşa din Romania.

Potrivit sursei, în accident au fost implicate un autotren înmatriculat în judeţul Argeş şi un autoturism din Republica Moldova în care se aflau trei persoane, dintre care două și-au pierdut viața.

Potrivit informațiilor oferite misiunii diplomatice al Republicii Moldova din România de poliția română, accidentul s-a produs din cauza pierderii controlului asupra autoturismului de către șofer, unitatea de transport derapând pe contrasens, unde a fost lovită de autotren. În urma impactului, şoferul autoturismului şi pasagerul, care aveau 28 ani, și respectiv 57 ani, au murit pe loc. Şoferul tirului şi un pasager din autoturism au fost transportaţi la spital.

În cazul dat Ambasada Republicii Moldova în România este în contact permanent cu autoritățile de resort și este gata să ofere toată asistența necesara familiilor celor două victime și persoanei rănite.

Sursa mai informează că un alt cetățean la Republicii Moldova, în vârstă de 37 ani, a fost rănit într-un accident rutier produs pe 30 iulie curent, pe autostrada A4 din Austria, în zona Bruck, cu implicarea a două autoturisme înmatriculate în România. Potrivit Poliției Landului Austria Inferioară, cetățeanul rănit a fost internat în spitalul din localitatea Baden. Ambasada Republicii Moldova în Austria monitorizează situația.

Tematic

Accident cumplit în România. Au murit doi cetățeni din Republica Moldova
Accident teribil: Un tir a strivit un microbuz
Accident teribil pe șoseaua Leușeni - Chișinău: Patru persoane decedate - Foto
Tagurile:
Ministerul de Externe, morti, detalii, moldoveni, accident, Romania

Știrile Zilei