14:38 12 August 2020
În direct
  • EUR19.51
  • USD16.55
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (218)
90210

Premierul a declarat că așteaptă cererile de demisie de la cei doi șefi din Vamă și de la Poliția de Frontieră până mâine dimineața.

CHIȘINĂU, 1 aug – Sputnik. Premierul Pavel Filip a solicitat, în debutul ședinței săptămânale de astăzi a Guvernului, demisia șefului Poliției de Frontieră și a șefului Serviciului Vamal de la Punctul de trecere a hotarului Leușeni.

Șeful Guvernului s-a arătat extrem de nemulțumit de calitatea activității la acest punct de trecere a hotarului moldo-român, în urma vizitei inopinate pe care a desfășurat-o săptămâna trecută. 

Premierul a discutat la acest punct de trecere a hotarului cu oamenii și i-a întrebat despre timpul de așteptare, dar și despre atitudinea angajaților de la Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră.

„Am rugat anterior colegii să mai ieșim din birouri și să mergem să vorbim direct cu oamenii la fața locului, să îi întrebăm despre tratamentul de care au parte când interacționează cu statul. Verificările trebuie să fie rapide și să nu deranjeze pasagerii”, a menționat Pavel Filip.  

Premierul s-a arătat nemulțumit că nu s-a respectat înțelegerile anterioare și anume ca pasagerii din autobuze să nu fie scoși afară atunci când li se verifică actele de identitate și bagajele. 

Pavel Filip a dat indicații ca procedurile să fie simplificate, iar angajații Poliției de Frontieră și ai Serviciului Vamal să aibă o atitudine respectuoasă în comunicarea cu cetățenii. 

Premierul a declarat că așteaptă cererile de demisie de la cei doi șefi din Vamă și de la Poliția de Frontieră până mâine dimineața. De asemenea, șeful Guvernului a anunțat că va mai merge în asemenea vizite ”surpriză” și la alte puncte de trecere a hotarului, iar dacă situația se va repeta, atunci ar putea cădea capetele celor care conduc în prezent Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal.

Тема:
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (218)

Tematic

Premierul Filip, foc și pară la Guvern: Cu așa organizare, n-o să ajungeți nicăieri
Filip către businessmeni: Facem aceste lucruri pentru ca să vă simțiți bine în Moldova
Tagurile:
Vamă, Poliția de Frontieră, Pavel Filip, Guvern, demisie


Știrile Zilei